Mart başında zam mı geliyor? Ekonomist Devrim Zelyut canlı yayında açıkladı: Maaşları az bulan emeklinin yüzü gülecek

Mart başında zam mı geliyor? Ekonomist Devrim Zelyut canlı yayında açıkladı: Maaşları az bulan emeklinin yüzü gülecek

Emeklilere yeni bir zam için yerel seçimler işaret edildi. Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut müjdeli haberi verdi. Yıl başından itibaren süren emekli aylığı tartışmalarında bomba gibi iddiayı patlattı. İşte tüm detaylar...

Emekli aylığında peş peşe ek zamlar duyuruldu. Yeni yılda enflasyona göre yüzde 37 zam alacak emeklilere önce yüzde 5 oranında ek zam yapıldı. SSK ve Bağ-Kurlu emekli zamdan memnun olmazken bir ek zam daha yapıldı.

EMEKLİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "2024 yılı emekliler yılı olacak." ifadesi üzerine yeni gelişmeler aktarılıyor. Yeni yıl zammından memnun olmayan emeklilere ek zam üzerine ek zam yapıldı. Yüzde 37 zam alacakken asgari ücret ile memurlar arasında oluşan yüzde 11,68'lik fark emekli aylıklarına yansıdı. Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, bir bomba zam iddiasını daha patlattı.

zgr2r4hvneeh7s74ec4vwg.webp

SEÇİM ZAMMI YOLA ÇIKTI

Emekliler aradığı zammı nihayet buldu. Yüzü gülen emekliye bir müjde de ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut'tan geldi. Milyonlarca emeklinin hesabına yatması için gün saydığı zamlı maaşlarda yeni zam konuşulmaya başlandı. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimleri işaret eden uzman isim, iktidarın masasındaki zam dosyasından bahsetti.

Emekli aylığına gelen peş peşe zamlar ise ekonomistin iddialarını güçlendirdi. Kulislerde yer alan bilgilere göre, seçim zammı olarak yeni bir zam daha görülebileceği konuşuluyor. Show TV'de canlı yayına konuşan ekonomist Zelyut, enflasyona dikkat çekti.

290420231157523940501-1.jpg

MART BAŞINDA YENİ ZAM

Enflasyonda artış olduğunu söyleyen uzman isim, yabancı sermayenin gelmediğini, kurun sürekli arttığına dikkat çekti. Kuru tutulmadığı için maliyetlerin yükseldiğini ifade eden Zelyut, merak edilen soruyu cevapladı. Milyonlarca emeklinin gündeminde yer alan "Mart başında zam olacak mı?" sorusuna yanıt verdi.

Zelyut, mart ayında bir zam olabileceğine dair beklentisi olduğunu duyurdu. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na oy geçişlerinin engellenebilmesi için çalışmalar yapılabileceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN