Maserati’nin ilk %100 elektriklisi… Özellikleri hayran bırakıyor, gören inanamıyor! Hem de Türkiye’de satışta

Maserati’nin ilk %100 elektriklisi… Özellikleri hayran bırakıyor, gören inanamıyor! Hem de Türkiye’de satışta

İtalya'nın lüks otomobil üreticisi Maserati, %100 elektrikli ilk SUV model aracını Türkiye'de satışa çıkardı. Grecale Folgore, ile görenlere hayran bırakan Maserati hem performansıyla hem de fiyatıyla merak uyandırıyor.

İtalyan lüks otomobil üreticisi Maserati tarihinde ilk kez %100 elektrikli SUV model aracıyla Türkiye'de. Maserati BEV’lerin tanımlayıcısı olan ve yeni bir enerjinin kıvılcımını çakan yıldırım anlamındaki “Folgore” adını taşıyan bu araç fiyatıyla da merak uyandırıyor. Hem spor dokunuşları hem de zerafeti içerisinde barındıran Grecale Folgore, yenilik ve çok yönlülük ile konforu da lüks bir şekilde bir araya getiriyor. Maserati, Grecale’nin Folgore versiyonuyla, elektrifikasyonun geleceğine doğru önemli bir adım daha atıyor ve Tridente’nin elektrik çağına geçişinde yeni bir dönemin kapılarını aralıyor.

İTALYA'DA TASARLANDI DÜNYAYI KASIP KAVURDU

İtalya'da tasarlanan Grecale Folgore, 400V teknolojisi ve 105 kWh pil ile donatıldı. 550 HP’lik güç ile 820 Nm'ye kadar tork üreterek markaya özgü bir performans garantisi sunan Grecale Folgore, %100 elektrikli tahrik seviyesi ile birlikte 410 kW (550hp) güç ve 220 km/saat azami hız sunmaktadır.

Maserati, Yüzde Yüz Elektrikli GranCabrio Folgore'i Tanıttı - Elektrikli Araçlar Dergisi

Elektrik dünyasına yaklaşımının temelini oluşturan metomorfoz kavramı ile özdeşleşen bu araç ışıkla etkileşime girdiğinde ton değiştirerek “Rame Folgore" rengine bürünüyor. Barcelona'daki Guggenheim müzesinin ön yüzeyindeki güneşten ilham alınarak tasarlanan bu araç bakır tonları ile birlikte gölgede kalan kısımlarında soğuk mavi gri tonlarını bir içerisinde barındırıyor. Bu özel tasarımı ile de renk değiştiren bir araç olarak rakiplerini kıskandırıyor.

Benzersiz bir estetiğe sahip olan Grecale Folgore, Elyaf türü olan CONYL® (geri dönüştürülmüş) malzemelerle üretildi. Okyanuslar ve su ürünlerinin yetiştirildiği balık ağları ve kumaş atıklarından geniş dönüştürülen naylon ipliğinden oluşturulmuş bir detay olarak karşımıza çıkıyor.

Yeni Maserati GranTurismo, markanın ilk elektriklisi olmaya geldi

HER ŞEYİ DİJİTAL SAĞLIYOR

%100 elektrikli bir araç olarak herkesi kendine hayran bırak Grecale Folgore, Apple Carplay ve Android Auto ile birlikte akıllı telefon deneyimini de eşsiz bir seviyeye taşıyor. 12,3 inçlik dijital Kokpit, kolay kurulum ve üstün grafikler açısından pazarda farklı bir konuma sahip olan bu araç, yeniden yapılandırılmış baş üstü gösterge ekranı, haritalar ve yönler gibi temel bilgileri de doğrudan ön cama yansıtarak sürüş sırasında dikkatin dağılmasını da minimum seviyeye indiriyor. dijital saat, navigasyon ve telefon görüşmelerine hızlı bir şekilde kontrol etme olanağı tanıyan Grecale Folgore, sesler asistanı ile hizmet sunuyor.

İç mekan tasarımına baktığımızda oyun paneldeki tamamlayıcı Folgore kabartma deseni ve ambiyans ışıklarıyla vurgulanan ayırt edici karbon bakır 3D dokunmatik iç kaplama ile dikkat çekiyor. Siyah ve nut 14 yönlü ECONYL® elektrikli koltuklar, yenilikçi lazer tekniğiyle birlikte ısıtmalı ve havalandırmalı özellikleri de sunulmaktadır. Maserati Showroomlarında yer alan Grecale Folgore, 7 milyon 428.000 TL'den fiyatlarla satışa çıkarılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN