Memur maaşları arttıkça artıyor! Müjdeli haber verildi: 460 TL daha eklenecek

Memur maaşları arttıkça artıyor! Müjdeli haber verildi: 460 TL daha eklenecek

Son dakika müjdesi! Türkiye'de memur maaşlarına 459 lira ilave yapılacak. Bu beklenen haber memurlar arasında büyük sevinç yarattı. Detaylar haberimizde...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabine atamalarıyla birlikte ekonomi yönetiminin rotası merak konusu haline geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Mehmet Şimşek'in atanması ve Merkez Bankası Başkanlığı'na Gaye Erkan'ın getirilmesiyle birlikte dikkatler memur maaşlarına yönelik yapılan bir haberle çekildi. Son gelen bilgilere göre, memur maaşlarına ilave 459 lira yansıyacak.

1 TEMMUZ İTİBARIYLA GEÇERLİ OLACAK

3

Hatırlanacağı üzere, memurların maaşlarının asgari ücrete kadar olan kısmı üzerinden gelir ve damga vergisi muafiyeti uygulanıyor. Asgari ücret 8 bin 506 lira iken uygulanan gelir vergisi oranı yüzde 15 olarak belirlenmiş ve 1.276 lira olarak hesaplanmıştı. Ayrıca brüt asgari ücrete uygulanan damga vergisi oranı binde 79 olup, 75,96 TL olarak uygulanıyordu.

Ancak asgari ücretin 11 bin 402 TL'ye yükseltilmesiyle birlikte gelir vergisi de yükseldi ve yüzde 15 oranı üzerinden 1.710 TL oldu. Brüt asgari ücrete (13.414) uygulanan damga vergisi oranı ise binde 79 olarak belirlendi ve 101,81 TL olarak hesaplandı.

Yapılan bu hesaplamalara göre asgari ücret artışından kaynaklanan gelir vergisi ve damga vergisi muafiyeti de arttı. Dolayısıyla, 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren memur maaşları üzerinden hesaplanan gelir ve damga vergisi muafiyeti 459 lira daha artacak. Bu da memur maaşlarına ek olarak yansıyacak olan bir avantaj olarak değerlendiriliyor.

Yeni dönemde memur maaşlarına ilave 459 lira yansıyacak ve bu durum memurlar için maaşlarının net tutarını artıran bir gelişme olarak kaydedilecek.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN