Memur ve emekli maaşlarına zam ayarı! Kuruşu kuruşuna hesaplandı: En düşük maaş artık...

Memur ve emekli maaşlarına zam ayarı! Kuruşu kuruşuna hesaplandı: En düşük maaş artık...

Son dakika haberi... Memur ve emeklilerin dört gözle beklediği Temmuz ayı zammında rakamlar netleşti. İki aylık enflasyon verileri açıklandı. Verilerin açıklanması ile birlikte milyonlarca memur ve emeklilerin maaşlarına gelecek olan zam kesinleşmiş oldu. Peki Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? Memur ve emekli maaşlarına ne kadar ara zam yapılacak? İşte detaylar haberimizde...

Memur ve emekli maaşı zammında geri sayım başladı. Bilindiği gibi daha öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesiyle en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL oldu. Gözler ise Temmuz zammına çevrildi. Peki 2023 Temmuz memur zammı ile en düşük memur maaşı ne kadar olacak? Temmuz ayında emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? Beklenen haber geldi. 2 aylık enflasyon verisi açıklandı. Merkez Bankası piyasa katılımcıları anketine göre 3 aylık enflasyon yüzde 13,18 olarak tahmin edildi. Bu sayede gelecek olan zam netleşti. İşte 2023 Temmuz memur ve emekli maaşı zammına ilişkin son dakika gelişmeleri...

2023 MART AYI ENFLASYONU AÇIKLANDI

2023 Temmuz emekli ve memur zammı için belirleyeci olan Mart ayı enflasyonu açıklandı. Gelen veri ile birlikte 3 aylık zam oranı netleşti. Gelirleri birçok kalemde direkt olarak etkileyecek Mart 2023 enflasyon oranı TÜİK tarafından açıklandı. Emekli ve memur zammı ile Türkiye'de milyonlarca vatandaşın geliri yükselecek. Temmuz zammı için artık 3 veri kaldı.

hjjhjhjh-13.jpg

Emekli ve memur maaşları başta olmak üzere birçok kalemde belirleyici olacak Mart ayı enflasyon rakamları belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre enflasyon oranı Mart ayında aylık bazda yüzde 2,29, yıllık bazda ise yüzde 50,51 olarak kayıtlara geçti.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARINA ZAM AYARI

Mart ayı enflasyon rakamları sonrası 3 aylık emekli ve memur zam oranı netleşti. Hesaplarımıza göre; 3 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 12,52, enflasyon farkı hesabıyla da 3 aylık memur zammı 10,52 oldu.

  • 3 aylık enflasyon oranı: Yüzde 12,52
  • 3 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı: Yüzde 12,52
  • Ocak 2023 memur toplu sözleşme zammı: Yüzde 8
  • Temmuz 2023 memur toplu sözleşme zammı: Yüzde 6
  • 3 aylık memur ve memur emeklisi zammı: Yüzde 10,52

jhjjhhj.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

Ocak döneminde en düşük emekli maaşı 3500 TL'den 5500 TL'ye yükseltildi. 'Vatandaşlar enflasyona ezdirilmeyecek' politikası çerçevesinde bu rakam geçtiğimiz günlerde 7500 TL'ye yükseltildi. Kümülatif olarak zam oranı enflasyon rakamlarının çok üzerinde 2023 yılı için 114'ü aştı.

hjhjjhjh-8.jpg

2023 MEMUR TEMMUZ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak zam oranı yılın ilk 6 ayının enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından belli olacak.

Mart ayı enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklandı. Nisan, Mayıs ve Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur zammı oranının netleşmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN