Memur ve emekliler bayram edecek! İlk kez bu rakam telaffuz edildi... Rakamı duyanın gözleri faltaşı gibi açıldı

Memur ve emekliler bayram edecek! İlk kez bu rakam telaffuz edildi... Rakamı duyanın gözleri faltaşı gibi açıldı

Son dakika haberi... 2023 yeni asgari ücretin belli olmasının ardından tüm gözler emekli ve memur maaşlarına çevrilmiş durumda. 6 aylık enflasyona göre belirlenen memur ve memur emeklileri maaşlarında kritik sürece girildi. Herkes ne kadar zam yapacağını merak ederken ünlü ekonmist ilk kez rakam verdi. Memur ve emekliler bu haberle bayram edecek, en az yüzde 50 zam geliyor. Peki, 2023 maaşları ne kadar olacak, yeni SSK-Bağkur maaşları ne zaman açıklanacak? İşte ayrıntılar...

Milyonlarca kişi memur ve emeklilere gelecek olan zamma kilitlenmiş durumda. Yeni asgari ücretin belli olmasının ardından masada ilk rakamlar netleşmeye başladı. Memur ve memur emeklileri toplu sözleşmeye göre 6 ayda bir zam alıyor. Yani memur ve emeklilere gelecek olan zamlar 6 aylık enflasyona göre belirlenecek. Şuan için kulislerde belli rakamlar geçiyor ancak ilk kez net rakam verildi. Ünlü ekonomist müjdeli haberi duyurdu. Maaşlara en az yüzde 50 zam gelecek. Peki emekli maaşları ne kadar olacak? Memur maaşlarına ne kadar zam yapılacak? İşte son dakika haberinin detayları...

MEMUR VE EMEKLİLER BAYRAM EDECEK

Yeni yıla sayılı günler kala milyonlarca kişi emekli ve memur maaşlarına gelecek olan zammın ne kadar olacağını sorgulamaya başladı. Tüm gözler 3 Ocak tarihine kitlenmiş durumda. Merak edilen bir diğer konu ise enflasyon rakamının ne olacağı. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Ekonomim Gazetesi Yazarı Oğuz beklenen zam oranını ilk kez rakam vererek açıkladı. Memur ve emekliler bayram edecek.

SON DAKİKA: YÜZDE 50 ZAM YAPILACAK

Memur ve emekli maaşlarına gelebilecek olan zam oranlarıyla ilgili konuşan Şeref Oğuz, bu ayki enflasyon rakamına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

"Seçimden önce bir enflasyon hesabı olmadığını biliyoruz. Seçimden sonra tabi ki olacak. Kim kazanırsa kazansın. Yüzde 50 civarında kat sayı üzerinden memur ve emekliye bir zam söz konusudur. Belki emekli maaşlarında ikramiyelerde bir miktar seyyanen zam yapılabilir. Daha fazlası seçimden hemen önce Nisan ayı içinde beklenmelidir."

fghgfhf.jpg

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARINA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Bakan Bilgin, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamma ilişkin soru üzerine, "Geçtiğimiz sene kamu çalışanlarımıza, memurlarımıza enflasyonun üzerinde artış yaptık. Bu sene de çalışmalarımız devam ediyor. Bunu da çok kısa bir süre içerisinde, yılbaşından önce veya hemen sonra kamuoyuyla paylaşırız." diye konuştu.

En düşük emekli maaşının 3 bin 500 lira olduğunun hatırlatılması üzerine Vedat Bilgin, bu grupta Bağ-Kur'lu veya çok sınırlı prim yatırmış yaklaşık 500 bin kişinin bulunduğunu ifade etti.

Vedat Bilgin, bu gruptakiler için de sosyal devlet anlayışıyla bir çalışma yapılacağını kaydetti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı'nda konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı;

"İnşallah memur ve emekli maaş artışlarını da bu anlayışla yapacağız. Çalışanlarımızın emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlığı yakında tamamlıyoruz. İnşallah bu meseleyi de yılbaşından önce arzumuz gündemden çıkartmaktır. Amacımız bir sonraki yıl 2024'de ülkemizi yeniden tek haneli enflasyon rakamlarına kavuşturmaktır."

dfgdfg-4.jpg

GÖZLER SON ENFLASYON RAKAMLARINDA!

Aralık ayı enflasyon rakamları 3 Ocak tarihinde açıklanacak. Aralık enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından 6 aylık enflasyon farkı netleşecek.

TAHMİNİ EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Maaşlara tahminlere göre zam yapılması halinde hali hazırda 9 bin 51 lira olan en düşük memur maaşı 10 bin 300 veya 10 bin 600 lira arasında yükseliyor.

Refah payı artışı yapılması halinde ise bu oranlar daha da yükselecek. Kesin verileri ise 3 Ocak'ta 6 aylık enflasyon farkının netleşmesiyle belli olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN