Memur ve emekliye dev zam! Temmuz zamları netleşti! 7.500, 8.000, 9.000 alanlar…

Memur ve emekliye dev zam! Temmuz zamları netleşti! 7.500, 8.000, 9.000 alanlar…

Temmuz ayında yapılacak ara zam hakkında araştırmalar devam ediyor. Milyonlarca emekli ve memurun dört gözle beklediği rakamlar tek tek açıklanıyor. İşte Temmuz ayı zam tutarları…

Temmuz ayında milyonlarca memur ve emeklinin yararlandığı zam tutarları için araştırmalar devam ediyor. Yapılacak ara zam hakkında araştırmalar devam ederken TÜİK 3 aylık enflasyon verilerini açıkladı. Açıklanan veriler kapsamında 2023 yılının ilk çeyreğinde enflasyonun yükselmeye devam ettiği görülüyor. Temmuz ayında yapılacak zam oranı ise yavaş yavaş netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Mart ayında en düşük emekli maaşının 7500 TL yükseldiğini açıkladı. Nisan ayından itibaren ise emekliler zamlı tutar da maaşlarını almaya başladı. Bu kez de Temmuz ayında yapılacak ara zam merak konusu oldu. İşte Temmuz ayı zam tutarları…


TEMMUZ ZAMLARI NETLEŞMEYE BAŞLADI

TÜİK tarafından yapılan açıklama kapsamında 2023 yılının ilk çeyreğinde Türkiye'de Enflasyonun artmaya devam ettiği görüldü. Ara zam için uygulanacak enflasyon farkı %12,52 olarak belirtilirken toplu sözleşme zammı ise %6 memur enflasyon farkı ise %4,56 olarak açıklandı. Bu rakamlar ile birlikte ara zam alacak olan memur ve emeklilerin maaşlarında enflasyon nedeniyle ortaya çıkan farktan korunmuş olacak.

paralar-2.jpg


2023 yılında yapılacak Temmuz ara zamları için Ocak ve Haziran ayı verileri dikkate alınmaktadır. Bu kapsamda açıklanan ilk 3 aylık enflasyon verileri kapsamında memur ve emekli maaşlarına yapılacak ara zam tutarı da netleşmeye başladı.


ARA ZAM YAPILACAK MI?


Geçtiğimiz yıl memur ve emeklilerin yanı sıra asgari ücretlilere de ara zam yapıldı. Temmuz ayında uygulanacak olan ara zam beklentisi için araştırmalar devam ediyor. Mart ayında en düşük emekli maaşı 7.500 TL'ye yükselirken asgari ücretliler de TÜİK verileri kapsamında zam istemeye başladı.

paralar-001.jpg

Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ihtiyaç duyulması durumunda ara zam yapılabileceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN