Memur zammının ardından gözler o ödemeye çevrildi! Binlerce vatandaşın beklediği yeni rakamlar belli oldu

Memur zammının ardından gözler o ödemeye çevrildi! Binlerce vatandaşın beklediği yeni rakamlar belli oldu

6 aylık enflasyonun açıklanmasının ardından belli olan emekli ve memur zammı sonrasında gözler sosyal destek ödemelerine yapılacak zamma çevrildi. Söz konusu yardım paketinden faydalanan vatandaşlar evde bakım maaşına ne kadar zam geleceğini araştırıyor.

Asgari ücretin ardından emekli ve memur maaşlarına yapılan Temmuz ayı ara zammın ardından gözler destek ödemelerine çevrildi. Gelen ara zamdan etkilenecek olan destek ödemelerinin yeni rakamları merak ediliyor.

EVDE BAKIM MAAŞINA NE KADAR ZAM GELDİ?

Memur maaşlarına yapılan zamla birlikte evde bakım maaşı ücretleri de artacak. TÜİK tarafından açıklanan Haziran ayı enflasyon verileriyle birlikte memur ve emekli maaşlarına yapılan zam oranı belli oldu. Bu kapsamda memur maaşları Temmuz ayında yüzde 17,56, SSK ile BAĞ-KUR emekli maaşları ise yüzde 19,77 oranında zamlanacak. Ancak evde bakım maaşına gelecek zam yüzdesi henüz açıklanmadı.

TEMMUZ AYI EVDE BAKIM MAAŞI ÖDEMELERİ YAPILDI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlükleri'nin yaptığı evde bakım maaşı ödemeleri her ayın 15'i ile 31'i arasında hesaplara yatırılıyor. Yani ödemeler 15 Temmuz tarihi itibariyle yapılacak.

yeni-proje-25.jpg

EVDE BAKIM MAAŞI NEREDEN SORGULANIYOR?

Evde bakım desteği hizmetinden yararlanan vatandaşlar ödemelere dair sorgulama işlemlerini e-devlet sisteminden ya da SMS ile yapabilirler.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURULARI NEREDEN YAPILIYOR?

Evde bakım maaşı hizmetinden yararlanmak isteyenlerin şu üç şartı taşıması gerekiyor:
- Gelir kriterlerine uymak,
- Bakıma muhtaç olmak,
- Ağır engelli olduğunu gösteren sağlık kurulu raporuna sahip olmak.
Yukarıda belirtilen şartları taşıyan vatandaşlar ikamet adreslerindeki Aile v Sosyal Politikalar İl ya da İlçe Müdürlüklerine giderek başvuru işlemlerini yapabilirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN