Memurları sevinçten havaya uçuran zam müjdesi! Tüm zamlara ek 5000 TL daha verilecek: Bu şarta dikkat

Memurları sevinçten havaya uçuran zam müjdesi! Tüm zamlara ek 5000 TL daha verilecek: Bu şarta dikkat

Milyonlarca memurun ve emeklinin yüzlerini güldürecek haber geldi. Temmuz zammının şifreleri belli olmaya başlarken daha az maaş alan emekliye çok zam, memurlara refah payı ve ek zamlarla beraber büyük artış kapıda olduğu duyuruldu. Peki, memur ve emekli zamları ne kadar? İşte detaylar...

Emekli ve memura gelecek olan 3'lü zam detayları açıklanırken aynı zamanda en düşük memur maaşının 22 bin TL olacağı belirtildi. Temmuz zammı ve refah payı artışıyla beraber ince ayar yapılırken Temmuz'da gelecek zam şekillenmeye başlandı. Emekliye ne kadar zam yapılacak? Memur maaşları ne kadar olacak?

3600 EK GÖSTERGE DE YENİ DÜZENLEME

Kamu çalışanlarına özel olarak temmuz ayında yapılacak ek zamla beraber 3600 ek gösterge piyangosunun vurulacağı müjdesi verildi. Bu düzenlemeyle beraber memur, şef, tekniker, birinci dereceye gelen kamu görevlileri 3600 ek göstergeye dahil edileceği müjdesi verildi.

Yeni düzenlemelerle beraber ilk seviyede 470 binin üzerinde memur alımı yapılırken 600 puanlık bir artışla 25 yıllık çalışanın aylığına yaklaşık 2.115 TL ilave edilerek ikramiyelerde 53 bin artış olmasına yol açıldı.

memurlara zam

REFAH PAYI

Maaşlara gelen zamlara bir ilavede refah payından geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 7500 TL üzerinde emekli aylığı alan 6 milyon emekliye refah payı eklenmesi konusunda çalışmalara başladı.

Emeklilerin taban maaşlarında kademeli zam oranı gündeme gelirken daha az maaş alan emekliye verilecek zam oranından yüksek tutulacağı duyuruldu.

Emekli maaşına gelecek olan zamlar beraber 7.500 - 10 bin TL, 10 bin - 15 bin TL, 15 bin - 20 bin TL üzerinde kademeli olarak belirlenirken bugün 12 bin TL seviyelerinde olan en düşük memur maaşı gelen zamlarla beraber 22 bin TL seviyelerine çıkartılırken asgari ücret ise 10 bin TL seviyesinde yer alacak.

MEMUR ZAMMI ARTIŞI

Enflasyon farkı + Toplu sözleşme zammı

Refah payı

Seyyanen artış

Memura kira yardımı

EMEKLİ MAAŞLARI İÇİN 3'LÜ ARTIŞ

En düşük emekli maaşı yükselecek

6 aylık enflasyon oranı ile Temmuz zammı

Refah payı

emekliye zam

EMEKLİYE ZAM DÜZENLEMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamada en düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyesi üzerinde değerlendirmeler yapılırken yeni rakamlar için formüller geliştirildi. 2.500 TL ve 3 bin TL aralığında olan yeni ikramiyelerin getirilmesi tahminler arasında.

10 bin-15 bin, 15 bin-20 bin ve 20 bin üzerine kademeli olarak emekli zammı belirlenecek.

10 bin-15 bin TL = Yüzde 45

15 bin-20 bin TL = Yüzde 40

20 bin ve üzeri = Yüzde 35

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ARTACAK MI?

Emekli bayram ikramiyelerinde Ramazan Bayramı öncesinde 1100 TL'den yüzde 82 artış yapılmasıyla güncel rakam 2 bin TL olarak güncellendi. Mart ayıyla beraber emeklilik için başvuruda bulunan milyonlarca EYT'liler dahil 15 milyondan fazla emekliye bu tutar ödenmesi yapıldı.

Maaş bağlama işlemleri tamamlanmayan EYT'liler için ise hak yok olurken bu tutar işlemlerin tamamlanmasıyla hesaplara aktarılacaktır. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN