Merkez Bankası açıkladı! Yıl sonu rakamlarında artış! Dolar, enflasyon, faiz…

Merkez Bankası açıkladı! Yıl sonu rakamlarında artış! Dolar, enflasyon, faiz…

Hızlı yükselişine devam eden dolar için yeni adımlar gelirken Merkez Bankası dolarda faiz, enflasyon ve büyüme beklentilerinin bulunduğu Mart ayı anket sonuçlarını açıkladı. Peki, dolar yıl sonunda ne kadar olacak? İşte yıl sonu dolar tahmini…

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yıl sonu dolar beklentisinde artışa gitti. Reel ve Finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan 70 katılımcının gerçekleştirdiği Mart ayı Piyasa Katılımcıları Anketi belli oldu. Faiz, dolar ve enflasyon beklentisinde artışa gidilirken yıl sonu rakamları da belli oldu.

Mart ayı verileri kapsamında geçtiğimiz ay yüzde 3,17 olan TÜFE artış beklentisi ile birlikte rakamlar %3,43'e yükseldi. Cari yıl sonu TÜFE artış beklentisi ise %42,96'dan %44,19'a yükseldi. TÜFE artış beklentisi ise 12 ay sonrası için %37,78'den %36,70'e gerilerken 24 ay sonrası içinde %23,05'ten %22,67'ye geriledi.

DOLAR YIL SONUNDA NE KADAR OLACAK?

70 katılımcının gerçekleştirdiği anket doğrultusunda dolarda yıl sonu beklentisi 40,5344 olarak açıklandı. 12 ay sonrasında görülecek dolar/TL beklentisi ise 41,1543'ten 42,7890'a yükseldi. Bir önceki anket dönemi verileri doğrultusunda 34,6 milyar dolar olan yıl sonu cari işlem açığı beklentisi bu dönemde 33,3 milyar dolara kadar düştü. Gelecek yıl için yapılan cari işlem açığı beklentisi ise 31,8 milyar dolar olarak belirtildi.

merkez-bankasi-1.jpg

AY SONU FAİZ BEKLENTİSİ NE KADAR OLDU?

Cari yıl için Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) artış beklentisi %3,3 olarak belirtilirken Gelecek yıl için bu rakam %3,8'de sabit kaldı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın politika faizine ilişkin cari ay sonu beklentisi ise %45 olurken 3 ay sonrası için bu rakam %46,85 olarak belirtildi. 12 ay sonrası için politika faiz beklentisi ise yüzde 36,62'den %36,96'ya yükseldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN