Merkez Bankası'ndan bankalara dolar telefonu: Döviz talebine dikkat edin

Merkez Bankası'ndan bankalara dolar telefonu: Döviz talebine dikkat edin

Döviz kurunda art arda yaşanan rekor yükseliş talebi de patlattı. Hafta başından bu yana talebin artmasıyla döviz büroları ve bankalarda yoğunluk oluştu. Merkez Bankası'ndan bankalara, 'gereksiz döviz talebine dikkat edin' telefonları açıldı. Reuters’ın aktardığına göre bir bankacılık kaynağı TCMB'nin görüşmede bankalara ‘Gereksiz döviz talebine’ dikkat etmesini söylediğini belirtti ve "TCMB görüşmede daha fazla konuşalım, talep nereden geliyor anlayalım mesajını verdi" dedi.

Merkez Bankası'nın (TCMB), döviz kurundaki art arda yaşanan rekor yükselişler sonrası bankalara 'gereksiz döviz talebine dikkat edin' uyarısında bulunduğu belirtiliyor. Reuters haber ajansına konuşan bankacılık kaynakları, TCMB'nin son günlerde artan döviz talebi üzerine bankalarla telefonda görüşmeler gerçekleştirdiğini aktardı. Görüşmelerde, "Daha fazla konuşalım, talep nereden geliyor anlayalım" mesajının verildiği ifade edildi.

Bankacılık kaynaklarına göre, bu adım, döviz piyasasındaki dalgalanmayı engellemek ve gereksiz volatiliteyi önlemek amacıyla atıldı. Artan döviz talebinin mart sonundaki yerel seçimler öncesinde oluşan 'psikolojik' talepten kaynaklandığı ve bu durumun 'gereksiz bir talep' oluşturduğu belirtiliyor.

Bu gelişmeler, Türk Lirası'nın son günlerde hızla değer kaybettiği bir dönemde yaşanıyor. Dolar/TL kuru, güne 31.75 seviyesinden başlarken, Merkez Bankası'nın piyasada dengelenmeyi sağlamak ve döviz kurlarındaki ani hareketlilikleri önlemek için bankalara sıkı markaj olarak yorumlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN