Merkez'in faiz kararı sonrası JPMorgan'dan revize: Türkiye için enflasyon beklentisini yükseltti

Merkez'in faiz kararı sonrası JPMorgan'dan revize: Türkiye için enflasyon beklentisini yükseltti

ABD'nin en büyük bankalarından JPMorgan, Merkez Bankası'nın beklentilerin altında faiz artırımı yapmasının ardından Türkiye için enflasyon beklentisini yüzde 50’den yüzde 57’ye çıkardı, yıl sonu faiz beklentisini ise yüzde 30’da sabit tuttu.

ABD'nin en büyük bankalarından JPMorgan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın beklentilerin altında faiz artırımı yapmasının ardından Türkiye için büyüme ve enflasyon beklentilerini yukarı yönlü revize etti. Banka, Türkiye’nin 2023 büyüme tahminini yüzde 3,2’den yüzde 4’e çıkardı.

Reuters'taki habere göre, JPMorgan analisti Fatih Akcelik müşterilere gönderilen araştırma notunda, TL’deki değer kaybının sürmesi nedeniyle enflasyon baskılarının temmuzda arttığını belirtti ve enflasyon beklentisini yüzde 50’den yüzde 57’ye çıkardı.

YIL SONU FAİZ BEKLENTİSİ YÜZDE 30

Akcelik, enflasyonun doğalgaz fiyatlarındaki olumsuz baz efekti ve yerel seçim öncesi baskılar nedeniyle Mayıs 2024’te yüzde 64’e çıkarak zirve yapmasını beklediğini ekledi. Notta, “Yıl sonu faiz oranı beklentimizi yüzde 30’da sabit tutuyoruz ve yıl sonuna kadar her toplantıda 250 baz puan artırıma gidilmesini bekliyoruz” ifadeleri yer aldı.

MB FAİZ ORANINI YÜZDE 17,5'E ÇIKARDI

Merkez Bankası (MB) politika faizini beklentilerin altında bir artışla yüzde 15’ten yüzde 17,5’e yükseltirken, sıkılaştırma sürecinin kademeli olarak devam edeceğini ve bu sürecin ek önlemlerle destekleneceğini açıkladı. TÜİK verilerine göre yıllık enflasyon, haziran ayında yüzde 38 seviyesinde.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN