Mersin Mut'ta erik üreticilerinden ürünleri toplamama kararı

Mersin Mut'ta erik üreticilerinden ürünleri toplamama kararı

Mersin'in Mut ilçesindeki erik üreticileri, fiyat istikrarının korunması ve eriğin tane iriliğinin sağlanması amacıyla, bölgedeki erik toplama işine birkaç gün ara verildiğini duyurdu.

Mersin'in Mut ilçesinde erik üreticileri, tüccarların alım fiyatını düşürdüklerini belirterek ürünlerini toplamama kararı aldı. Konuyla ilgili ilçede en fazla erik üretiminin geçekleştiği Göksu mahallesinde, Göksu Kravga Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin öncülüğünde, Sulama Kooperatifi ve muhtarlık desteğiyle sosyal medya üzerinden bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada "Arz talep olgusunun dengelenmesi, fiyat istikrarının korunması ve eriğimizin tane iriliğinin sağlanması amacıyla, bölgemizde erik toplama işine birkaç gün ara verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Bazı müstahsil arkadaşlar, fiyat yüksek diye küçük boy eriklerini toplamaktadır. Oysa fiyat düşse bile, sonra toplansa boy farkından dolayı kazançlı olacaklardır. Önce topladığımızda,1,2,3 numaraya düşerken, sonra topladığımızda nadiren 3, genelde 4 ve 5 numaraya düşmektedir. Görüldüğü üzere, fiyatlar bu şekilde bile sonra erik boy aldığında topladığımızda kazançlı oluruz. Esasen verilen fiyata razı değiliz. Birlikten her zaman kuvvet doğar. Erik müstahsilleri olarak, kooperatifimize ortak olmalıyız ve desteklemeliyiz."

Tüccarlar tarafından 5 numara olarak adlandırılan 25 gramlık eriğin kilosu 22 liradan alınırken, 12 liraya düşürüldüğü belirtildi. İlçe genelindeki 15 bin dönüm araziden bu yıl 40 bin ton erik rekoltesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN