MG piyasayı sallamaya geliyor! Bu araba peynir ekmek gibi satacak: Hepsinden daha ucuz ve olmayan özellik yok

MG piyasayı sallamaya geliyor! Bu araba peynir ekmek gibi satacak: Hepsinden daha ucuz ve olmayan özellik yok

Otomobil sektöründe yeni devrim başladı. Elektrikli dönemi kısa sürdü. MG piyasayı yeniden sallamaya geliyor. Hibrit motoruyla tanıtılan yeni model hem benzin, hem de elektrikle çalışıyor. Hepsinden daha ucuz olan model peynir ekmek gibi satacak. İşte tüm özellikleri...

BURAK ÖZTOPRAK

Son dönemlerde sık sık gördüğümüz hibrit motorlu otomobiller arasına yeni bir isim eklendi. Elektrikli otomobillerin pazarı hızla genişlerken, MG'den devrim oluşturacak model tanıtıldı. Fiyat konusunda ise rakipleri yanına bile yaklaşamayacak. İşte ucuzluk ve yüksek performans bir arada...

HİBRİT MOTORUYLA MEYDAN OKUYOR

MG Motor'un son hamlesi, otomotiv dünyasında küçük ama etkili bir devrim yaratmaya hazırlanıyor. Çin'in otomobil devi SAIC'in alt markası olan MG, yeni hibrit motorlu MG3 modeliyle elektrikli küçük otomobil pazarında Toyota ve Renault gibi devlere meydan okuyor. Birleşik Krallık'taki benzinli versiyonunun yerini alacak olan bu yeni hibrit model, MG'nin Avrupa pazarındaki yerini sağlamlaştırma hedefine işaret ediyor. Henüz Avrupa ve Türkiye satış tarihleri belirsiz olsa da, otomobilin Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılması, markanın iddiasını gözler önüne seriyor.

kv-1-1.webp

RAKİPLERİNDEN DAHA GÜÇLÜ

MG3 hibrit, 75 kilovatlık güçlü bir elektrik motoruna sahip ve bu sayede 80 km/saat hıza sadece elektrik gücüyle ulaşabiliyor. Bu, Toyota'nın 59 kW'lık motorundan daha güçlü bir performans sunuyor. 1,5 litrelik benzinli motor ve elektrik motorunun kombinasyonu, aracın hem elektrik modunda hem de hibrit modda etkili bir şekilde çalışmasını sağlıyor. MG'nin sunduğu bu yenilikçi hibrit sistem, aracın CO2 emisyonlarını kilometre başına 100 grama kadar düşürerek çevre dostu bir seçenek sunuyor.

TEKNOLOJİ OLARAK YOK YOK

Teknoloji açısından da güncellenen MG3 hibrit, 10,25 inçlik büyük dokunmatik ekranı, ikiz dijital ekranları ve akıllı telefon uygulaması içeren iSmart bağlantı paketiyle dikkat çekiyor. Üst donanım seviyelerinde sunulan anahtarsız giriş, geniş açılı 360 derecelik kamera, park sensörleri ve arka kamera gibi özellikler, sürüş konforunu ve güvenliğini artırıyor. MG Pilot, şeritte kalma asistanı, uyarlanabilir hız sabitleyici gibi gelişmiş sürücü destek sistemlerini içeriyor.

d3ae8c0b-b2d5-42c4-bcf2-a38922a47630.jpg

DAHA UZUN VE GENİŞ

Boyutlarıyla da dikkat çeken yeni MG3, eskisinden daha uzun ve geniş bir yapıya sahip. Buna rağmen, MG, aracın konforunu artırırken, markanın spor otomobillerinde bulunan sürüş keyfini koruduğunu belirtiyor. Avrupa pazarında giderek artan bir popülariteye sahip olan MG, bu yeni modelle rekabette daha da güçlenmeyi hedefliyor.

HEPSİNDEN DAHA UCUZ OLACAK

Fiyatlandırma konusunda henüz net bir bilgi olmasa da, teknolojideki artışın fiyatları da yukarı çekeceği öngörülüyor. Toyota Yaris hibrit ve Renault Clio E-tech'in mevcut fiyatları göz önünde bulundurulduğunda, MG3 hibritin rakiplerinden daha ucuz bir fiyatla sunulması bekleniyor. MG'nin bu yeni adımı, elektrikli otomobil pazarında çığır açabilir ve Türk tüketicileri için de cazip bir seçenek haline gelebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN