Milyonlarca çalışan bu haberler bayram edecek: Asgari ücrete dev zam geliyor! Rakamı duyanların ağızları kulaklarına varıyor

Milyonlarca çalışan bu haberler bayram edecek: Asgari ücrete dev zam geliyor! Rakamı duyanların ağızları kulaklarına varıyor

Son dakika haberi... Türkiye'de artan enflasyon ile birlikte geçim sıkıntısı etkisi iyice göstermiş durumda. Yapılan asgari ücret zammı enflasyon karşısında hızla erirken gözler yeni zamlara çevrilmiş durumda. Vatandaşlar 'Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? 2024 asgari ücret ne kadar olacak?' sorusuna cevap arayan uzmanlar, enflasyon farkı üzerinden yapılacak zammı hesapladı.

Asgari ücret zammında flaş gelişme! Yeni yılın yaklaşması ile birlikte gözler maaş zamlarına çevrilmiş durumda. Özellikle enflasyon karşısında hızla eriyen asgari ücrete yeni zam beklenirken vatandaşlar '2024 asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?' sorularını araştırmaya başladı. Gelen son dakika haberi ile milyonlarca çalışan bayram etti. Asgari ücrete dev zam geliyor! Rakamı duyanların ağızları kulaklarına varıyor. Bu rakamı ilk defa duyacaksınız. İşte son dakika asgari ücret zam haberinin detayları...

6 YILLIK ENFLASYON BELLİ OLDU

Emekli ve asgari ücret zammında etkili olan enflasyon rakamları netleşmeye başladı. Emeklilere özel sadece bir kereye mahsus 5 bin TL'lik ikramiye verilmesi kararının ardından gözler asgari ücret zammına çevrildi. Milyonlarca çalışan 'Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?' sorusunu araştırırken zamda önemli etkiye sahip olan enflasyon rakamları netleşmeye başladı. Türkiye ekonomisinin 3 yıllık yol haritasının belirlendiği Orta Vadeli Program'da yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 65 oldu. Bu orana göre 6 aylık enflasyon yüzde 38 olarak gerçekleşecek.

ghghgh-2023-10-15t100323-089.jpg

Temmuz, ağustos ve eylül ayını kapsayan 3 aylık enflasyona göre ise emeklinin yüzde 25'lik zammı cepte. Ekim, kasım ve aralık ayı enflasyon rakamlarıyla bu oran daha da artarak yüzde 40'lara gelmesi bekleniyor.

ENFLASYON HEBASINA VE REFAH PAYINA GÖRE ASGARİ ÜCRETE DEV ZAM GELİYOR!

Enflasyon rakamlarının netleşmesi ile birlikte masada geçen asgari ücret zamları da netleşmeye başladı. Buna göre refah payının eklenmesiyle emekli zammının yüzde 50 seviyesine yükselmesi bekleniyor. Bu oranın asgari ücret zammı için de referans alınması gündemde. Yani hem emekli hem de asgari ücrete ocak ayında yüzde 50'lik artış görebiliriz. 2024'te her iki gruba da yüzde 50 zam yapılmasıyla maaşlarda ciddi oranda bir yükseliş olacak. Buna göre en düşük SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı 7.500 liradan 11.250 liraya çıkacak. Asgari ücret ise 11.402 liradan 17.103 liraya yükselecek.

hghghg-2023-10-15t100257-974.jpg

2024 OCAK AYI ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret zammı Aralık ayında işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin katılımı ile Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarında belirlenmektedir. Hatırlanacağı gibi Temmuz ayı ara zammında net asgari ücret 8 bin 506 liradan, 11 bin 402 TL'ye yükseltilmişti. Asgari ücret zammı Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarının ardından netlik kazanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN