Milyonlarca çalışana Bakan Bilgin'den kötü haber... Asgari ücrette ortalık karıştı! Kimse beklemiyordu...

Milyonlarca çalışana Bakan Bilgin'den kötü haber... Asgari ücrette ortalık karıştı! Kimse beklemiyordu...

Son dakika haberi... Milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret zammında flaş gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Asgari ücret için gerçekleşen üçüncü toplantı sonrası gözler 4. asgari ücret görüşmelerine çevrilmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat bilgin'den kötü haber geldi. Kimse bunu beklemiyordu, asgari ücrette ortalık iyice karıştı. Peki asgari ücrete ne kadar zam gelecek? İşte asgari ücret zammında yaşanan son dakika gelişmeleri...

Son dakika: Asgari ücret zammında kritik sürece girilirken gelen son dakika haberi Türkiye'nin gündemine bomba gibi oturdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, uzlaşı sağlanamayan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısından bir gün sonra yaptığı açıklamada, komisyonun dördüncü toplantısına ilişkin bir tarih veremedi. Bilgin, görüşmelerin devam ettiğini söyledi. asgari ücret toplantısıyla ilgili, "Tarih henüz belli değil, görüşmelere devam ediyor" dedi. Peki asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Asgari ücret zammında son durum ne? İşte detaylar....

MİLYONLARCA ÇALIŞANA KÖTÜ HABER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrette dördüncü toplantıya ilişkin henüz bir tarih belirlenmediğini açıkladı. Görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.

BAKAN BİLGİN'DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, uzlaşı sağlanamayan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısından bir gün sonra yaptığı açıklamada, komisyonun dördüncü toplantısına ilişkin bir tarih veremedi. Bilgin, görüşmelerin devam ettiğini söyledi. asgari ücret toplantısıyla ilgili, "Tarih henüz belli değil, görüşmelere devam ediyor" dedi.

fdfd-5.jpg

ASGARİ ÜCRET TOPLANTI 4. TOPLANTI NE ZAMAN?

2021 yılında asgari ücret toplantısı 4 kez yapılmıştı. Yapılan 4. toplantının ardından açıklanan asgari ücret için bu yıl da kaç toplantı yapılacağı merak edilmeye başlandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat bilgin 20 Aralık Salı günü yapılan toplantı öncesinde "uzlaşmaya varacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Asgari ücretin 4. toplantı sonrası açıklanması bekleniyor. Ancak asgari ücret 4. toplantı tarihi henüz duyurulmadı Ayrıca asgari ücretin 26 Aralık'ta gerçekleştirilecek Kabine Toplantısı sonrası açıklanacağı da söylentiler arasında yer alıyor.

"TEKLİFİMİZ 9 BİN TL"

Komisyonda işçileri temsil eden TÜRK-İŞ'in Başkanı Ergün Atalay, toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Atalay, "20 gündür süren bir süreç, arkadaşlar üçüncü toplantıyı yaptılar. Beni de buraya çağırdılar. TÜRK-İŞ 40 senedir bir araştırma yapıyor. Ayın birinde TÜRK-İŞ'in açlık sınırı 7 bin 785 TL, yoksulluk sınırı 10 bin TL. Böyle bir ifade kullanmıştık, bu ifade üzerinden 20 gündür TÜRK-İŞ'in teklifi 7 bin 785 TL dendi. Bizim bu zamana kadar hiçbir teklifimiz olmadı. Şimdi teklifi yukarıda Bakan Bey'e, Komisyon'a söyledim. TÜRK-İŞ'in resmi teklifi 9 bin TL'dir. Verirlerse masaya oturur, görüşür imzalarız, vermezlerse bu meselenin içinde olmayız" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN