Milyonlarca dolarlık yatırım sonunu getirdi! Otomotiv devinden kötü haber: Resmen iflasını duyurdu…

Milyonlarca dolarlık yatırım sonunu getirdi! Otomotiv devinden kötü haber: Resmen iflasını duyurdu…

İş dünyasını sarsan ekonomik krizin ardı arkası kesilmiyor. Milyonlarca dolarlık yatırım yapan o otomotiv devinden kötü haber. Resmen iflasını duyurdu. İşte detaylar…

ABD merkezli elektrikli kamyon üreticisi Lordstown Motors, Foxcoon ile yaşadığı anlaşmazlıktan dolayı iflas başvurusunda bulundu. Firmanın bu kararı, pandemi sonrasında şirketlerin bulaşıcı hastalığı haline gelen iflas kervanına bir yenisinin daha katılmasına neden oldu.

YATIRIM ANLAŞMASI SONUNU GETİRDİ

Lordstown Motors, Tayvanlı şirket Foxconn’la yaptığı yatırım anlaşmasında yaşadığı anlaşmazlıklar çözülemeyince çareyi iflas kararı vermekte buldu. Şirket, Foxconn’un taahhütlerine uymamak, dolandırıcılık yapmak ve yatırım anlaşmasına sadık kalmamakla suçladığı bir iflas başvurusunda bulundu.

Öyle ki Lordstown Motors, iflas başvurusu yaparken Foxconn’a ciddi suçlamalarda bulundu. Şirket, Foxconn’un 52,7 milyon dolarlık yatırımı gerçekleştirmesine rağmen sözünü verdiği ek hisse satın alma konusunda tereddütte olduğunu, aynı zamanda araç geliştirme planlarına ortak olma konusunda da yanıltıldığını belirtti. Lordstown, elektronik devini 170 milyon dolara kadar yatırım yapma anlaşmasına uymamakla da suçladı.

lordstown-iflas-1.jpg

Foxconn'un daha önce Lordstown Motors'a 52,7 milyon dolarlık yatırım yapmış olmasına rağmen yaşanan anlaşmazlıklar ve iddialar, küresel çapta dikkat çeken bir iflas sürecini başlattı. Lordstown Motors, bu süreçte kendini satışa çıkararak şirketin geleceği konusunda belirsiz bir tablo oluşturdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN