Milyonlarca emekli ve memur bayram edecek! Enflasyon farkı açıklandı: Kimse bu rakamları daha önce duymadı…

Milyonlarca emekli ve memur bayram edecek! Enflasyon farkı açıklandı: Kimse bu rakamları daha önce duymadı…

Son enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin zam oranları da netleşmeye başladı. Haziran ayında enflasyonun artması durumunda, emeklilere yüzde 15,26 oranında zam yapılması planlanıyor. Memurlara ise yüzde 7,26 oranında zam yapılması öngörülüyor. İşte ayrıntılar...

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Mayıs ayında tüketici fiyat endeksi %0,4 artış gösterdi ve yıllık bazda tüketici fiyatlarındaki artış oranı %39,59 olarak gerçekleşti. Haziran ayında enflasyonun artmaması durumunda, emeklilere %15,26 oranında zam yapılacak, memurların zam oranı ise %7,26 olacak.

TEMMUZ ARA ZAMMI NE KADAR OLACAK?

ödeme

Emekli ve memur maaş zamları, 6 aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı üzerinden belirleniyor. Şu ana kadar elde edilen 5 aylık enflasyon verilerine göre, SGK ve Bağkur emeklilerinin zam oranı %15,26 olarak hesaplanmış durumda. Memurlar ise yılın ilk 6 ayı için %8 oranında toplu sözleşme zammı almışlardı. Haziran enflasyon verileri Temmuz ayının başında açıklanacak ve bu verilere göre memur ve emekli zamları netleşecek.

Temmuz ayında yapılacak zam oranları, enflasyon verilerine dayanarak belirlenecek ve memurların alacağı zam oranı, toplu sözleşme zammını aşan enflasyon farkı kadar olacak. Bu nedenle, Haziran enflasyonu sonuçlarına göre memur ve emekli zamları kesinleşecektir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN