Milyonlarca emekli ve memura zam müjdesi! Şartlar ne olursa olsun yüzde 40 zam cepte

Milyonlarca emekli ve memura zam müjdesi! Şartlar ne olursa olsun yüzde 40 zam cepte

Memur ve emekli zammında flaş gelişme! Milyonlarca memur ve memur emeklisinin beklediği 7. Kamu Toplu Sözleşmesi'nde görüşmeler devam ederken uzmanlardan peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. Vatandaşlar 'Memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak?' sorularını araştırırken uzman isimden ilk kez rakam geldi. Bu zammı kimse beklemiyordu. Milyonlarca emekli ve memur sevinçten havalara uçacak! Şartlar ne olursa olsun yüzde 40 zam cepte. İşte detaylar haberimizde...

4 milyon memur ve 2.5 milyon memur emeklisinin yakından takip ettiği 7. Kamu Toplu Sözleşmesi'nde süreç sona doğru geliniyor. Milyonlarca memur ve emekli 'Memur maaşlarına ne kadar zam yapılacak? 2023 en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak?' sorularını araştırıyor. Hükümet ve işverenler arasında görüşmeler devam ederken güzel haber geldi. Milyonlarca emekli ve memura zam müjdesi! Şartlar ne olursa olsun yüzde 40 zam cepte. Uzman isim son dakika olarak açıkladı. İşte son dakika memur ve emekli maaşı zam haberinin detayları...

MİLYONLARCA MEMUR EMEKLİNİN GÖZÜ 17 AĞUSTOS'TA...

İşveren ve hükümet arasında görüşmeler devam ederken memur ve memur emeklisine 2024'ün ilk altı ayında yüzde 14, ikinci altı ayında yüzde 9, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 artış teklifi gündeme geldi. Tarafların yine anlaşamaması durumunda ise 23 Ağustos'tan itibaren Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna başvurulacak. Bu aşamada Kurul, en geç ay sonuna kadar sözleşmeye dair kararını açıklayacak. Konuyla ilgili önemli bilgiler aktaran Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, "Bunun yüzde 30’lar seviyesine gelebileceğini düşünüyorum. Şunu unutmamak gerekiyor. Bu memura yapılacak nihai zam oranı değildir. Zam artışlarından ziyade sosyal haklar ön plana çıkıyor. Yani memura kira yardımı, bayram ikramiyesi gibi sosyal hususlar daha ön planda. Ben zam artışından ziyade bunların masada olacağını umuyorum." dedi.

kjkjkj-92.jpg

"ANLAŞMAYA VARILAMAYACAK"

Masaya gelen teklifler ile ilgili anlaşmanın sağlanamayacağını ifade eden Bayram, şunları söyledi:

"Ancak en nihayetinde Memur-Sen ile kamu işveren tarafının teklifinde fark olduğu için anlaşma sağlanamayacaktır. Bu husus hakem heyetine gidecektir. Hakem heyeti de ay sonu itibarıyla memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşme, zam ve sosyal imkanlarını nihayete erdirecektir. Hükümetin teklifi Memur-Sen tarafındaki tekliften daha aşağı kaldığı için söz konusu durum hakem heyetine gidecektir. Zamlardan ziyade sosyal tarafın ağır bastığını düşünüyorum. Memura kira yardımı ve diğer istekler daha ağır basacaktır diye düşünüyorum.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARINA REKOR ZAM!

Merkez Bankası’nın açıklamış olduğu yıl sonu enflasyon hedefi yüzde 58’ler civarındadır. Bu doğrultuda ikinci altı aylık enflasyon yüzde 30’lar seviyesine yaklaşacaktır. Hükümetin vermiş olduğu teklif kümülatif olmayan toplamda yüzde 23’tür. Bunun yüzde 30’lar seviyesine gelebileceğini düşünüyorum. Şunu unutmamak gerekiyor. Bu memura yapılacak nihai zam oranı değildir. Memurlarımız zaten toplu sözleşme zammı artı enflasyon farkı alıyor. Burada enflasyon ikinci altı ayda yüzde 40 çıkarsa, toplu sözleşme zammı yüzde 20 olsa dahi memurlar zaten yüzde 40 zam alacaklardır."

lklkkl-1-001.jpg

2023 EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

En düşük emekli maaşı Ocak 2023'te 5500 TL'ye Temmuz öncesi ara dönemde ise 7500 TL'ye yükseltildi. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 6 aylık yüzde 25 zam Meclis'ten geçti. Emekliye zam ve memur maaşları düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. En düşük SSK, Bağ-Kur emekli maaşı bu dönemde 7.500 TL olarak uygulanacak. En düşük emekli maaşı Aralık 2021'de 3500 TL olarak uygulanıyordu. Ocak 2023'te önce 5500 TL'ye ardından 7500 TL'ye yükseltildi. 2023 yılı için artış yüzde 114'ü aştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN