Milyonlarca emeklinin beklediği haber geldi! SGK uzmanı net rakam verdi, o tarihte hesaplara 15 bin TL yatırılacak

Milyonlarca emeklinin beklediği haber geldi! SGK uzmanı net rakam verdi, o tarihte hesaplara 15 bin TL yatırılacak

Milyonlarca emekli 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi maaşlarına yapılacak ekstra zamma çevirmiş durumda. Özellikle enflasyondaki yükseliş ile birlikte geçim sorunu yaşanırken emekliler maaşlarına gelen yüzde 49.25 oranlık zamma ağır bir tepki göstermişti. SGK Uzmanı İsmail Sevinç, en düşük emekli maaşlarına yapılacak zammı net tarih vererek açıkladı. O tarihte hesaplara 15 bin TL yatırılacak. İşte detaylar haberimizde...

Emekli maaşında yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla en düşük emekli maaşına yüzde 49,25 oranında zam yapılarak 10 bin TL'ye yükseltilmişti. Gelen zam emeklileri çok tatmin etmezken gözler ek zamma çevrildi. Milyonlarca emekli 'Emekli maaşlarına ara zam gelecek mi? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?' sorularını araştırmaya başladı. SGK Uzmanı İsmail Sevinç, beklenen oranı açıkladı. Temmuz ayını işaret eden Sevinç, en düşük emekli maaşının 15 bin TL'ye çıkacağını iddia etti.

SGK UZMANI NET TARİH VERDİ: 15 BİN TL OLACAK

Enflasyondaki artış ile birlikte geçim sorununun her geçen gün arttığını ifade eden ve en düşük emekli maaşının 15 bin TL olacağını ifade eden Sosyal Güvenlik Uzmanı İsmail Sevinç, "Devletin gelire ihtiyacı olacak. Asgari ücrete artış demek devletin kasasına da para girmesi demek. Çünkü para topluyor. Bunu arttırmazsa emekliye standart vereceği ücreti de vermekte zorlanır. Sadece iyileştirme değil işleri yürütme için de gerekiyor." ifadelerini kullandı.

milyonlarca-emeklinin-bekledigi-haber-geldi-sgk-uzmani-net-rakam-verdi-o-tarihte-hesaplara-15-bin-tl-yatirilacak.jpg

SSK BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞI ZAMMI TEMMUZ’DA NE OLACAK? (Ocak 2024 – Temmuz 2024)

  • SSK 2000 öncesi: 11.367 TL – 14.095 TL
  • SSK 2000 sonrası: 7.049 TL – 8.740 TL
  • Bağ-Kur Esnaf: 10.178 TL – 12.620 TL
  • Bağ-Kur Tarım: 8.089 TL – 10.030 TL

milyonlarca-emeklinin-bekledigi-haber-geldi-sgk-uzmani-net-rakam-verdi-o-tarihte-hesaplara-15-bin-tl-yatirilacak-1.jpg

2024 EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

En düşük emekli maaşı 10 bin TL olurken maaş zammı yüzde 49.25 olarak güncellendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN