Milyonlarca emeklinin ve memurun ocak zammı hesaplandı! İşte muhtemel zam oranı ve yeni maaşlar

Milyonlarca emeklinin ve memurun ocak zammı hesaplandı! İşte muhtemel zam oranı ve yeni maaşlar

Milyonlarca memur ve emeklinin yakından takip ettiği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme görüşmelerinde sona gelindi. Memur ve emekliler maaşlarına gelecek olan zamlarını didik didik araştırırken 'Memur maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Emekli maaşlarına ne kadar zam geliyor?' soruları merak konusu oldu. Beklenen haber sonunda geldi. Milyonlarca emeklinin ve memurun ocak zammı hesaplandı! Kimse bu kadarını beklemiyordu. Rakamı gören memur ve emekliler bayram edecek!

MURATHAN DEMİRCİOĞLU | KARAR

Emekli ve memur maaşı zamlarında sona gelindi. Temmuz'da gelen zamlar enflasyon karşısında hızla erirken vatandaşlar 'Emekli maaşlarına ek zam gelecek mi? Memur maaşlarına ne kadar zam yapılacak? 2023 en düşük emekli maaşı ne kadar oldu?' soruları merak konusu oldu. Milyonlarca emekli ve memurun beklediği zam haberi geldi. Ocak zammı tek tek hesaplandı. Bu zammı duyunca milyonlarca emekli ve memur bayram edecek! İşte muhtemel zam oranı ve yeni maaşlar...

GÖZLER 22 AĞUSTOSA ÇEVRİLMİŞ DURUMDA

Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre, görüşme süreçlerinde hükümetin maaş zammı teklifini revize etmesi beklendiği belirtildi. Hükümetin asıl teklifi 22 Ağustos'ta belli olacak. Bu tarihte uzlaşma sağlanamazsa hakem kurulu devreye girecek. Hakem kurulunun 31 Ağustos’a kadar vereceği karar nihai karar olacak. Memur maaşları ocak ayında belirlenirken öncelikle bu yılın temmuz – aralık dönemindeki enflasyon farkı verilecek. Enflasyon farkının üzerine toplu sözleşmede belirlenen zam oranı uygulanacak. Merkez Bankası 2023 yılsonu enflasyonunu yüzde 58 olarak tahmin etti. Peki Ocak ayında maaşlara ne kadar zam gelecek?

dffddf-100.jpg

MEMUR VE EMEKLİLER BU ZAMMI DUYUNCA BAYRAM EDECEK!

Ocak ayında memurlara öncelikle yüzde 24.44 oranındaki enflasyon farkı verilecek. Toplu sözleşme zammı, hükümetin ilk teklifindeki gibi yüzde 14 olursa enflasyon farkıyla birlikte ocak ayında memur maaşlarına yüzde 41.9 oranında zam yapılacak. Hükümetin toplu sözleşme zammı teklifi ocak ayı için yüzde 20 olarak revize edilirse memur maaş zammı enflasyon farkıyla yüzde 49.3 olacak. Yılsonu enflasyonu Merkez Bankası’nın tahminini aşarsa, maaş zamları da bu oranların üzerine çıkacak.

2023 EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

En düşük emekli maaşı Ocak 2023'te 5500 TL'ye Temmuz öncesi ara dönemde ise 7500 TL'ye yükseltildi. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 6 aylık yüzde 25 zam Meclis'ten geçti. Emekliye zam ve memur maaşları düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

En düşük SSK, Bağ-Kur emekli maaşı bu dönemde 7.500 TL olarak uygulanacak. En düşük emekli maaşı Aralık 2021'de 3500 TL olarak uygulanıyordu. Ocak 2023'te önce 5500 TL'ye ardından 7500 TL'ye yükseltildi. 2023 yılı için artış yüzde 114'ü aştı.

hghgh-46.jpg

EMEKLİ MAAŞLARINA EK ZAM YAPILACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere zam sinyali geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaşı ve ikramiyelerini daha da yükseltmek için çalışma yapıldığını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaş ve ikramiyelerinin artırılması için hesapların yapıldığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan "En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya, emeklilerimizin bayram ikramiyesini 2 bin liraya çıkardık. Bu rakamı daha yukarıya çıkarmanın hesabı içerisindeyiz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN