Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Bu kişilere 3 ay boyunca günlük 133 TL nakit yardımı yapılacak: Başvuru detayları!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Bu kişilere 3 ay boyunca günlük 133 TL nakit yardımı yapılacak: Başvuru detayları!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem felaketinin ardından 11 kentte OHAL ilan edilmişti. OHAL ile birlikte 11 ilde işten çıkarma yasağı getirilirken yeni bir adım daha atıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin deprem bölgesi ile ilgili alınan kararları duyurdu. Depremden dolayı iş yerini kaybeden ve aynı zamanda işsiz kalan kişiler için günlük 133,44 Türk Lirası Nakdi Ücret Desteği verilecek. İşte başvuru detayları...

6 Şubat 2023 gecesi meydana gelen deprem felaketi 11 ilde büyük yıkıma neden oldu. 42 bine aşkın vatandaşımız hayatını kaybederken binlerce kişi yaralı olarak deprem bölgesinden kurtarıldı. Bu süreçte devlet tarafından peş peşe destek paketleri açıklanırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren bir son dakika bilgisini duyurdu. Depremden dolayı işsiz kalıp işsizlik ödeneğinden yararlanamayanlar dikkat! Bu şartları yerine getirenlere günlük 133,44 Türk Lirası Nakdi Ücret Desteği verilecek. Peki hangi şartlar isteniyor? İşte detaylar haberimizde...

BAKAN VEDAT BİLGİN SON DAKİKA OLARAK DUYURDU

Türkiye depremde meydana gelen yaralarını sarmaya devam ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, deprem bölgesinde OHAL süresince işten çıkarma yasağı getirildiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Bilgin, şu ifadeleri kullandı:

"Deprem bölgesindeki emekçilerimizi korumak amacıyla OHAL süresince işten çıkarma yasağı uyguluyoruz. Bölgedeki işçilerimizin çalışamadıkları süre için Kısa Çalışma Ödeneği ile ücret desteği veriyoruz. İşyeri deprem nedeniyle kapanmış olan ve işsizlik ödeneği alamayanlar ile kısa çalışma ödeneği alamayan depremzedelerimize günlük 133,44 Türk Lirası Nakdi Ücret Desteği veriyoruz. Sosyal Devlet şuuruyla deprem bölgesindeki emekçilerimizin yanında olup yaraları sarmak için çalışıyoruz."

gfgfgf-2023-02-24t021310-410.jpg

O İLLERDE İŞTEN ÇIKARILMA YASAKLANDI

Duyurulan kararnameye göre, depremden etkilenen kentlerde işverenler, işyerlerinin ağır ya da orta hasarlı olduğunu belgelemeleri durumunda, 'uygunluk tespiti' beklenmeksizin kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilecek. Kararnameyle OHAL bölgelerinde, pandemi döneminde olduğu gibi İş Kanunu'ndaki 'ahlak ve iyi niyet kurallarına uymamak', 'işyerinin kapanması' gibi sebepler dışında işten çıkarma yasaklandı.

3 AY BOYUNCA 133 TL VERİLECEK

Kısa çalışma veya işsizlik ödeneğinden yararlanmayan ve işsiz kalanlar için de OHAL süresini aşmamak kaydıyla İşsizlik Sigortası Fonu'ndan günlük 133,44 TL destek ödemesi yapılacak ve Genel Sağlık Sigortası kapsamında sayılacak.

jhhjhj-4.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN