Milyonların gözü maaş zamlarında! Yüzde 85'lik zam duyuruldu: Yeni maaşlar kuruşu kuruşuna hesaplandı

Milyonların gözü maaş zamlarında! Yüzde 85'lik zam duyuruldu: Yeni maaşlar kuruşu kuruşuna hesaplandı

Önceki Bakan Bilgin, asgari ücret artışıyla ilgili hazırlıkların tamamlandığını duyurmuştu. Yapılan açıklamalara göre, asgari ücret 10.625 TL seviyesine yükseltilecek ve memurlara da yüzde 85 oranında zam yapılacağı belirtildi. Detaylar haberimizde...

Vedat Işıkhan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini Vedat Bilgin'den devraldı. Eski bakan Bilgin, "çözülecek çok sorun var" diyerek görevinden ayrıldı. Şimdi tüm çalışanlar ve emekliler yeni bakanın seçim döneminde verilen maaş vaatlerini bekliyor.

Seçim öncesi, Erdoğan "asgari ücret artışından memur ve emekli maaş zammına kadar devamını getireceğiz" demiş ve eski Çalışma Bakanı Vedat Bilgin Temmuz ayında asgari ücretin 500 dolar seviyesine çıkarılacağı sözünü vermişti. O zamanlar asgari ücret 9.750 lira seviyesindeydi, ancak bugünkü kurla 10.625 TL'ye yükseldi.

YÜZDE 85 ZAM GÜNDEMDE

ZAM

Asgari ücretli çalışanlar Temmuz ayında en az %25 zam bekliyor. Yeni Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan ise ilk gün sorulara cevap vermedi. Bunun yanı sıra memur maaşı zammı da bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan %85 zam vaadiyle "en düşük memur maaşının 22.000 lirayı bulacağını" söylemişti.

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) maaşı bekleyenler hala çözüm bekliyor. Eski bakan Vedat Bilgin, devir teslim töreninde bu konuda adımlar atılacağını belirtmişti, ancak hala maaşı bağlanmayan EYT'li sayısı yaklaşık 1 milyon kişi civarında. Bilgin en geç 15 Haziran'a randevu vermişti ve EYT'liler yeni bakanın adımlarını bekliyor.

Yeni atanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, göreve başlarken toplumun tüm kesimlerini memnun etme sözü verdi. İlk büyük sınavı ise Temmuz ayı zamları öncesinde bu ayın sonunda gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerin bayram ikramiyesinin artırılacağını duyurmuş, ancak bu konuda henüz net bir rakam açıklanmamıştır. Erdoğan, "Emeklilerimizin bayram ikramiyesini 2.000 liraya yükselttik. Şimdi ise bu rakamı daha da artırmayı düşünüyoruz" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Yeni bakanın taahhütleri, çalışma ve sosyal güvenlik alanında yapılacak değişikliklerle ilgili toplumda merak ve beklenti oluşturuyor. Özellikle emekliler arasında bayram ikramiyesi konusu büyük önem taşımaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikramiyeyi yükseltme niyeti, emeklilere daha iyi bir yaşam sağlama amacını yansıtmaktadır. Ancak, ikramiye tutarı henüz kesinlik kazanmamıştır ve emekliler bu konuda sabırsızlıkla beklemektedir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN