Motorine indirim sene sonuna kadar rafa kaldırılıyor! Arabistan ve Rusya petrolü ateşledi, akaryakıt fiyatları uçuşa geçecek

Motorine indirim sene sonuna kadar rafa kaldırılıyor! Arabistan ve Rusya petrolü ateşledi, akaryakıt fiyatları uçuşa geçecek

Araç sahiplerine kötü haber geldi. Bu kararın neticesinde sene sonuna kadar motorin fiyatlarında indirim uygulanmayacağı söyleniyor. Rusya ve Suudi Arabistan tarafından alınan kararlar akaryakıt fiyatlarına yansıyacak. Fiyatların karar sonrasında uçuşa geçmesi bekleniyor. İşte tüm detaylar...

Akaryakıt fiyatlarında peş peşe gelen zamların ardından kötü haber geldi. Araç sahiplerine duyurulan karar ile birlikte motorin indirimleri tarihe karışıyor. Suudi Arabistan ve Rusya tarafından alınan karar ile petrol fiyatları uçuşa geçti. Güncel petrol fiyatlarının akaryakıt fiyatlarına yansıması bekleniyor.

ARZ KISITLAMALARI UZATILDI

Petrol üretiminde alınan kararlar dünya gündeminde yer alıyor. OPEC+ liderleri Suudi Arabistan ile Rusya tarafından alınan karar sonucunda arz kısıtlamaları yapılmıştı. Arz kısıtlamalarının uzatılacağını belirterek küresel piyasayı daraltacağı duyuruldu. Kasım ayı ile birlikte en yüksek seviyelere çıkan brent petrol varil fiyatı 90,37 dolara kadar yükseldi.

Günü 90 dolar seviyesinin üzerinde tamamlayan brent petrol faril fiyatı, yüzde 0,17 oranında düşüş göstererek yeni güne 89,89 seviyesinden açtı. Batı Teksas türü (WTI) ham petrol varil fiyatı ise 86,54 dola seviyelerinden işlem görüyor.

barrels-of-oil-crude-wti-brent-energy-rig-pump-getty.jpg

PETROL FİYATLARI UÇACAK

Petrol fiyatlarındaki artış akaryakıt fiyatlarını da yakından ilgilendiriyor. Suudi Arabistan tarafından alınan arz kararı ile birlikte günlük 1 milyon gönüllü petrol varil üretiminde kesinti yapıldı.

Arz kısıtlamasının yıl sonuna kadar devam edeceği belirtilirken Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak'ın da günlük 300 bin gönüllü varil petrole yıl sonuna kadar arz kısıtlaması yapılacağını duyurdu. Arz kesintilerini duyuran Rusya ve Suudi Arabistan'ın ardından yatırımcıların beklentisi tutmadı. Ekim ayına kadar süreceği iddia edilen arz kısıtlaması yıl sonuna kadar uzatıldı.

1597357.webp

YIL SONUNA KADAR İNDİRİM YOK

Arzların düşürülmesi üzerine brent petrol varil fiyatlarının yükselmesi araç sahiplerini tedirgin etti. Petrol fiyatlarına göre belirlenen akaryakıt fiyatlarına zam gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Petrol fiyatlarındaki yükselişin üzerine uzmanlar tarafından açıklamalar geldi.

Enerji Uzmanı ve Ekonomi Gazetecisi Cahit Saraçoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar paylaşıldı. Günümüzde 36 TL ile 38 TL seviyelerinde bulunan akaryakıt hakkında, “Motorinde indirim beklentisi, Rusların ve Suudilerin günlük üretim kesintilerini yıl sonuna kadar uzatma kararı almaları üzerine ortadan kalkacak gibi.” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN