Ne TOGG ne Tesla! İki devin koltuğu elden gidebilir: Apple otomobil dünyasına bomba gibi giriş yapacak

Ne TOGG ne Tesla! İki devin koltuğu elden gidebilir: Apple otomobil dünyasına bomba gibi giriş yapacak

Ne TOGG ne de Tesla! İki devi koltuğundan edebilir! Apple da otomotiv dünyasına giriş yapıyor! Elektrikli otomobil sektörüne bomba gibi geliyor...

Teknoloji devi Apple, uzun süredir otomobil sektörüne yönelik çalışmalar yürütüyor. Bloomberg'in haberine göre, Apple'ın otomobil projesi, önceki planlarından daha az otonom sürüş özelliğine sahip bir elektrikli araç üzerinde yoğunlaşıyor. Şirketin, tam otonomlu bir araç yerine Seviye 2+ otonomluğa odaklandığı belirtiliyor. Bu seviye, şerit ortalamaya ve hız sabitlemeye yönelik sürücü destek özelliklerini içerir.

10 yıl önce tamamen otonom bir elektrikli araç üretmeye çalıştığı iddia edilen Apple'ın yeni planları, daha düşük otonom sürüş yetenekleriyle donatılmış bir araca odaklanıyor. Bloomberg muhabiri Mark Gurman'a göre, bu yeni strateji, şirketin daha gerçekçi hedeflere yönelmesini sağlayarak projeyi daha sürdürülebilir hale getiriyor.

APPLE OTOMOBİL NE ZAMAN PİYASAYA ÇIKIYOR?

Apple Carın 2028 yılında tanıtılacağı söyleniyor - Bilim Teknoloji Haberleri

Haberde belirtildiğine göre, Apple'ın otomobili, tasarım, güvenlik sistemleri ve kullanıcı arayüzü gibi unsurlarla dikkat çekmeyi hedefliyor. Ancak proje, iç zorluklar ve kilit personel değişiklikleri nedeniyle gecikmeler yaşamış durumda. Apple CEO'su Tim Cook'un, Apple otomobiliyle sahneye çıkacağı tarih ise henüz net değil.

Gurman'ın kaynaklarına dayanarak paylaştığı bilgilere göre, Apple'ın otomobil projesi en erken 2028'de piyasaya çıkabilir. Ancak bu tarih, daha önceki tahminlerden iki yıl daha uzun bir süreyi işaret ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN