Nevşehir'de Toki hangi ilçede kaç konut yapacak? Nevşehir sosyal konutları nerelerde yapılacak? Nevşehir Toki sosyal konutları ilçelere göre dağılımı ve sayısı

Nevşehir'de Toki hangi ilçede kaç konut yapacak? Nevşehir sosyal konutları nerelerde yapılacak? Nevşehir Toki sosyal konutları ilçelere göre dağılımı ve sayısı

Cumhuriyetin en büyük projelerinden biri olan TOKİ konut projesi için başvurular alınmaya başladı 2+1, 3+1 TOKİ konutlarına sahip olmak çok kolay. Nevşehir'den başvuru yapacak olan vatandaşlar için detayları haberimizde derledik!

 

TOKİ konut projesi ile ev sahibi olma hayallerine kavuşacak olan vatandaşlar için başvurular başladı. Nevşehir'de ise 1069 TOKİ konutu yapılacak. Peki Nevşehir'de hangi ilçelerde yapılacak? İşte detaylar...

TOKİ NEVŞEHİR BAŞVURUSU 2022 NE ZAMAN?

TOKİ konut projesi için başvurular alınmaya başladı.

TOKİ NEVŞEHİR'E BİN 69 KONUT YAPACAK

TOKİ Türkiye'nin her bir şehrine TOKİ konut projesi ile TOKİ evleri inşaa etmek için hazırlanıyor. Nevşehir ilimiz de ise 1069 konut yapılacak.

TOKİ NEVŞEHİR BAŞVURUSU NE ZAMAN?

TOKİ konut projesi için 14 Eylül itibari ile başvurular her ilde başladı.

TOKİ SOSYAL KONUT FİYATLARI (2022)

TOKİ konut projesi fiyatları için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan açıklama yaptı. Açıklamasın da ; Maliyet fiyatları üzerinden %40 indirim yapılacak. Vatandaşlarımız 608 bin liraya fiyata sahip 2+1 konutlara aylık 2 bin 280 liradan taksitle sahip olabilecek. 850 bin fiyata sahip 3+1 konutlar 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vade ile yapılabilecektir.

İstanbul'da hane geliri 18 bin, diğer illerde 16 bin lira olan vatandaşlarımız başvurabilecektir. Taksit ödemeleri sözleşmesinin imzalanmasıyla başlayacaktır. Ticari kazanç kaynağı haline getirmek isteyenlere ise fırsat vermeyeceğiz. Kendi aklınca devleti kandırarak TOKİ'den ev almaya çalışanlar hem ödediklerini kaybedecek hem evlerini kaybedecek. Sıkı bir denetim mekanizması kuracağız" ifadelerini kullandı.

NEVŞEHİR'DE KAÇ TOKİ KONUTU YAPILACAK (2022-2023)

Nevşehir Acıgöl TOKİ: TOKİ konut sayısı 80 olarak belirlendi.

Nevşehir Merkez Çat TOKİ: 70

Nevşehir Derinkuyu TOKİ: 80

Nevşehir Merkez Göre TOKİ:80

Nevşehir Gülşehir TOKİ:100

Nevşehir Kozaklı TOKİ:100

Nevşehir Merkez Kaymaklı TOKİ: 50

Nevşehir Merkez TOKİ: 200

Nevşehir Sulusaray TOKİ: 100

Nevşehir Tatlarin TOKİ :59

Nevşehir Ürgüp TOKİ: 150

Ödemeler ise Ziraat bankasından yapılacak!

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURU ŞARTLARI

- T.C. vatandaşı olması,

- Proje il sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet etmesi veya proje il nüfusuna kayıtlı olması,

- Başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları içinde tapuda kayıtlı konutlarının bulunmaması; TOKİ'den daha önce ev sahibi olmama

- İstanbul için aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 18.000 TL, yurt genelinde 16.000 TL olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç)

- Bir hane halkı adına, tek başvuru yapılması

- Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 18 yaşını tamamlamaları gerekmektedir.

- Genç kategorisine 14/09/1992 tarihinden sonra doğan vatandaşlarımız müracaat edebilecektir.

TOKİ NEVŞEHİR KONUT KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN? (2022-2023)

TOKİ konutları için başvurular 14 Eylül'de başladı. Başvurular 31 Ekim'de son bulacak. Kura çekimi ise Ocak 2023'te planlanıyor.

TOKİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?(2022-2023)

TOKİ başvurusu yapmak çok kolay. TC kimlik numaranız ve şifreniz ile E-Devlete giriş yaparak TOKİ konut projesine başvurabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN