O faturayı ödeyenler dikkat! Resmi Gazete'de yayımlandı: Tek tek geri ödenecek!

O faturayı ödeyenler dikkat! Resmi Gazete'de yayımlandı: Tek tek geri ödenecek!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), ücretsiz doğalgaz kullanımı ile ilgili kararını Resmi Gazete'de yayımladı. Kararda, ücretsiz doğalgaz kullanımı için belirlenen esaslar ve şartlar açıklandı. İşte detaylar haberimizde...

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Türkiye'de doğalgaz aboneleri için önemli bir karar aldı. EPDK tarafından belirlenen ücretsiz doğalgaz kullanım esasları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, abonelerin doğalgaz faturaları iptal edilecek ve ücretleri 3 gün içinde iade edilecek.

Bu kararın Türkiye'deki doğalgaz aboneleri için önemli bir rahatlama sağlayacağı düşünülüyor. Doğalgaz faturalarının yüksek olması, özellikle kış aylarında birçok ailenin ekonomik açıdan zor duruma düşmesine neden oluyordu. Ücretsiz doğalgaz kullanımı ile birlikte, abonelerin evlerinde kullanacakları doğalgaz için herhangi bir ücret ödemeleri gerekmeyecek.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz tarafından yapılan açıklamada, ücretsiz doğalgaz kullanımının maliyetinin 40 milyar TL olduğu belirtildi.

3 GÜN İÇİNDE FATURA İPTAL EDİLECEK

RESMİ GAZETE

RESMİ GAZETERESMİ GAZETE

RESMİ GAZETE

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yayımlanan karar doğrultusunda, ücretsiz doğalgaz kullanımından 19,7 milyon abonenin yararlanması bekleniyor. Ücretsiz gaz uygulaması sürecinde, abonelerden tahsil edilen doğalgaz faturası iptal edilecek. Eğer abonelerden tahsilat yapılmış ise, fatura iptal edilerek tahsil edilen tutar 3 iş günü içinde abonelere nakit olarak ödenecek. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, ücretsiz doğalgaz uygulamasının maliyetinin 40 milyar Türk Lirası olarak hesaplandığını açıkladı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN