O İlimizde Alarm Zilleri Çalıyor! Bir Günde 8 Şirket Konkordato İlan Etti

O İlimizde Alarm Zilleri Çalıyor! Bir Günde 8 Şirket Konkordato İlan Etti

Uzun zamandır ülkede yaşanan ekonomik zorluklar karşısında birçok şirket konkordato ilan etti! Konkordato ilan eden şirketlere yenileri eklenmeye devam ediyor! Alarm zilleri çalıyor! Sadece bir günde 8 şirket...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Ekonomist Turhan Bozkurt, X hesabı üzerinden yaptığı son paylaşımla korkutan tabloyu gözler önüne serdi. Bozkurt, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumun vahametini gözler önüne seren listede bir günde konkordato ilan eden sekiz şirketi sıraladı.

Konya'daki iş dünyası, son dönemde artan ekonomik zorluklar karşısında konkordato ilan eden şirketlerle sarsıldı. Ünlü ekonomist Turhan Bozkurt'un paylaşımına göre, sadece bir gün içinde çeşitli sektörlerden bir dizi şirket mali sıkıntılarını aşmak için konkordato sürecine girdiğini duyurdu.

EKONOMİK ZORLUKLARIN GÖSTERGESİ

Şirket kurmadan e ticaret yapılabilir mi? | Ekva Group

İlgili şirketler arasında, Osmanlı Yaşam Destek ve Medikal Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ve Nuri Koçyiğit-Osmanlı Medikal gibi medikal alanda faaliyet gösteren firmalar yer alıyor. Ayrıca İbrahim İlaslan-Ereğli, DAĞ-Tur Turizm İşletmeleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Ereğli Bereket Tarım, Damsa Süt ve Süt Ürünleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi gibi çeşitli sektörlerdeki şirketler de konkordato ilanında bulundu. Yeme-içme sektöründen Asuman Kebapçı ve güzellik sektöründen Cuma Kozmetik de mali zorluklar nedeniyle konkordato sürecine giren diğer firmalar arasında.

KONKORDATO İLAN EDEN ŞİRKETLERİN LİSTESİ:

  • Osmanlı Yaşam Destek ve Medikal Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
  • Nuri Koçyiğit-Osmanlı Medikal
  • İbrahim İlaslan-Ereğli
  • DAĞ-Tur Turizm İşletmeleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi
  • Ereğli Bereket Tarım
  • Damsa Süt ve Süt Ürünleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi
  • Asuman Kebapçı
  • Cuma Kozmetik

KONYA'DAKİ DURUM

Bu gelişme, Konya'da ve genel olarak Türkiye'deki ekonomik zorlukların boyutunu gözler önüne seriyor. Konkordato ilanı, şirketlerin iflas etmemek ve borçlarını yapılandırmak için başvurduğu bir hukuki süreç olarak biliniyor. Bu süreç, şirketlere borçlarını yeniden yapılandırma ve işlerini sürdürebilme imkanı tanırken, aynı zamanda piyasada ciddi bir ekonomik sıkıntının olduğunun da bir işareti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN