O ilimizde ekmek ve simite rekor zam geldi! 240 gram ekmek o rakamı gördü, artık bu fiyattan satılacak

O ilimizde ekmek ve simite rekor zam geldi! 240 gram ekmek o rakamı gördü, artık bu fiyattan satılacak

Ekmek ve diğer hamur işi ürünlerine peş peşe zamlar geliyor. Enflasyonun yükselmesiyle birlikte artan fiyatlar vatandaşın bütçesini zorluyor. O ilimiz tarafından gelen açıklama ile ekmek ve simit fiyatlarında yeni zamlar açıklandı. Yılın ikinci yarısından itibaren gelen zamlara bir yenisi daha eklendi. Zam sonrası fiyatları görenler şaşkına döndü. İşte tüm detaylar...

O ilimizde ekmek ve simit fiyatlarına gelen zamlar tüketiciyi çileden çıkardı. Son zamanlarda alınan zam kararları ülke gündeminde yer alırken, un ve akaryakıt fiyatlarının tavan yapmasıyla fiyatlar güncelleniyor. Yılın ikinci yarısından itibaren sık sık zamlanan hamur işlerine yeniden zam geldi.

HAMUR İŞLERİNE İKİNCİ ZAM

Un ve akaryakıt zamlarından etkilendiği belirtilen zamların yenisi geldi. Zamlarda asgari ücret ve birçok ürüne zam gelmesinin de etkili olduğu belirtilerek ekmek ve simit fiyatları güncellendi.

Yılın ikinci yarısından itibaren birçok ilde yapılan peş peşe ekmek zamları sonrasında Amasya'dan da bir güncelleme haberi geldi. Ekmek fiyatlarına zam gelip gelmeyeceği merak konusu olurken, bu merak giderildi. Amasya'da temmuz ayı ile birlikte yapılan ekmek ve simit zammına ikinci bir zam yapıldı.

zamret2.jpg

ZAMLI EKMEK FİYATLARI

Temmuz ayı ile birlikte zamların ardı arkası kesilmezken Amasya'da ekmek ve simit fiyatları yeniden güncellendi. İkinci zam ile birlikte ekmeklerin gramajı 40 gram artarak 240 gram ekmeğin tanesi 7 lira 50 kuruş seviyesinden satılıyor.

Tüm ekmek grubunda uygulanan zam sonrası yarım ekmeğin 100 gramı 4 lira 50 kuruş, kepekli ekmeğin 220 gramı 7 lira 50 kuruş, çiftli kepekli ekmeğin 440 gramı 15 lira, tam buğday ekmeğin 400 gramı 15 lira, sarı buğday ekmeğin 400 gramı 22 lira 50 kuruş, köy ekmeğin 800 gramı 30 lira, çavdar ekmeğin 500 gramı 22 lira 50 kuruş, papatya - bide ekmeğin 400 gramı 15 lira, roll ekmeğin 50 gramı 4 lira, tahıl ekmeğin 300 gramı 22 lira 50 kuruş, Trabzon ekmeğinin 1 kilosu ise 37 lira 50 kuruşa satılıyor.

scale-1200.webp

SİMİT VE POĞAÇA ZAMMI

Son yapılan zam sonrasında ekmek fiyatları yanı sıra un mamullerine de zam geldi. Simit fiyatlarını da etkileyen zam sonrasında 90 gramı 7 lira 50 kuruş, 80 gram poğaça 7 lira 50 kuruş, 90 gram tereyağlı özel simit - 80 gram tereyağlı ve katı yağlı özel poğaça 10 lira, 100 gram börek 17 lira 50 kuruş ve 1 kilogram Amasya çöreği ise 150 TL'ye satılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN