O isim daha öncesinde de bilmişti! Yeni tahminleri piyasayı sarstı, Dolar kuru 25'e yükselebilir!

O isim daha öncesinde de bilmişti! Yeni tahminleri piyasayı sarstı, Dolar kuru 25'e yükselebilir!

Dolar kurunda yaşanan dalgalanmalar son günlerde büyük bir hız kazandı. Daha öncesinde de artış gösteren dolar son zamanlarda hızlı bir şekilde dalgalanmaya devam ediyor. Yatırımcıları şaşırtan artışlar sonucunda ise uzman isimler tarafından açıklamalar geliyor. Yapılan açıklamaların yanı sıra güncel dolar tahminlerini de söyleyerek gündeme heyecan katıyorlar. Yatırımcıların yakından takip ettiği o isim tarafından yeni dolar tahmini geldi. Dolar kuru 25 TL'ye yükselebilir. İşte tüm detaylar...

DOLAR VE ALTIN TAHMİNLERİ GELDİ!

Dolar kurundaki yaşanan dalgalanmalar üzerine uzman isimlerden açıklamalar üst üste geliyor. Yapılan açıklamalar ile birlikte kendilerine yol çizen yatırımcılar tarafından yakın takibe alındılar. Kısa bir süre öncesinde açıklama yapan Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yazısını paylaştı. Paylaştığı yazısında ise dolar kuruna dair düşüncelerinden bahsetti.

Dolar kuruna dair güncel tahminlerini paylaşan uzman isim doların 19 lirayı aşmasıyla birlikte gündemde yerini aldı. Uzman isimden gelen açıklamalara göre Türk lirasında yaşanan değer kaybından dolayı dolar kurundaki artışların ilerleyen günlerde de devam edeceğini belirtti.

Yeni haftaya 19,01 seviyelerinden başlayan dolar serbest piyasalarda ise 19,21 üzerinden işlem görüyor. İslam Memiş'in yazısına göre ekranlarda 18,90 TL ile 19,05 TL seviyelerini, serbest piyasalarda ise 19,20-19,30 bant aralığını takip edeceğini belirtti.

290820221319213490165.jpg

DOLAR NE KADAR ARTAR?

Dolar kuruna dair yaptığı açıklamalar ile dikkat çeken uzman isim İslam Memiş dolar tahminlerini güncelledi. Yaptığı güncel tahmin ile birlikte doların orta vadede 24 ile 25 TL tahminlerini duyurdu. Euro için de tahminlerde bulunan uzman isim yatırımcının dikkatini çekti. Euro kuruna dair yaptığı açıklamalarda haftayı 1,0666 seviyelerinden tamamlaması üzerine 2023 yılı için 1,15 seviyesini öngördüğünü belirtti.

Tahmininden dolayı euronun ucuz olduğunu belirten uzman isim 1,0580 ile 1,0780 aralığını takip edeceğini vurguladı. Yaşanabilecek düşüşlerin ise kalıcı olmayacağına vurgu yaptı.

1445654.jpg

ALTIN NE KADAR OLUR?

Gram altın detaylarından bahseden uzman isim ise haftayı 1.216 lirayla kaptması ile birlikte serbest piyasalarda 1.230 lira olduğuna vurgu yaptı. Merkez Bankaları'nda yaşanan belirsizliğin devamı ile birlikte geniş bant aralığındaki dalgalanmaların devam ettiğini belirterek ekranlarda 1.170 ile 1.260 lira, serbest piyasalarda ise 1.190 ile 1.280 bant aralığına dikkat edeceğinin altını çizdi. Altın hakkında ki tahminleri ise 1.450 TL ile 1.550 TL bant aralığını takip ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN