O kişilerin ödeme defteri kapandı! Bakanlık açıklama yaptı: Kesinlikle verilmeyecek

O kişilerin ödeme defteri kapandı! Bakanlık açıklama yaptı: Kesinlikle verilmeyecek

Devlet tarafından sağlanan destek ödemeleri için yeni karar açıklandı. Aile Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile o kişilerin ödeme defteri kapandı. Artık ödeme yapılmayacak. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan nakdi ve ayni yardımı için yeni bir düzenleme yapıldı. Yeni düzenleme ile birlikte yardım alamayacak kişilerin listesi de güncellendi. Bakanlık tarafından belirlenen kriterleri sağlamayan kişilere ödeme yapılmayacağı belirtilirken gerçekten ihtiyaç sahibi olan ailelerin yardımlardan yararlanabileceği vurgulandı. Düzenleme kapsamında durumu olmayan ve yardıma ihtiyaç duyar kişilerin daha etkin bir şekilde yararlanabilmesi amaçlanıyor. Bakanlık kapsamında yapılan açıklama doğrultusunda ödemelerden yararlanamayacaklar listesi duyuruldu. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

BAKANLIKTAN NET AÇIKLAMA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından milyonlarca aileye yapılan parasal ve ayni yardımlar için yeni bir düzenleme yapıldı. Türkiye genelinde birçok kişinin yararlandığı yardımlar için alınan kararlar dikkat çekiyor. Düzenleme kapsamında bazı kişilerin yardımlardan yararlanamayacağını altı çizildi.

para-verilmesi.jpg

Toplumda dezavantajlı kesimde yer alan vatandaşlara yardımcı olmak için yapılan yardımlar 2023 yılında da devam ediyor. Vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla gerçekleştirilen ödeme programları ile farklı alanlarda yardımlar sağlanıyor. Eğitimden sağlığa kadar pek çok farklı alanda yapılan ödemeler ailelere de ilaç gibi geliyor. Yapılan yeni düzenleme kapsamında ödemeden yararlanamayacak kişilerde tek tek açıklandı. Yardım programı kapsamında belirlenen şartları sağlamayan kişiler ödemelerden kesinlikle yararlanamayacak.

KİMLER ÖDEME ALAMAYACAK?

Bakanlık kapsamında yapılan destek ödemeleri birçok ailenin de dikkatinde yer alıyor. Birçok kişi tarafından yapılan başvurular değerlendirmeye alınırken kabul edilmeyecek başvurular da belli oldu. Ödemeleri başvuruda bulunmanın en temel yolu ikamet adresine bağlı bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuru yapmaktır. Ödemeleri için e-devlet sistemi üzerinden de başvuru yapılacağı belirtildi.

para-odemek.jpg

Başvuruların incelenmesi ile birlikte değerlendirmeler kapsamında yardımlardan yararlanacak ve yararlanamayacak kişilerde belirlendi. Asgari ücretin 3/1inden az geliri bulunmayan kişilerin ödemelerden yararlanamayacağının altı çizildi. Bu kapsamda ödeme yapılmayacak kişiler şu şekildedir:

  • Yerleşim adresinin yurt dışında,
  • 18 yaşından küçük olması,
  • Hane içerisinde memur, kamu işçisi, noter veya Muhtar olarak çalışan kişilerin olması,
  • Yurt dışında çalışan ya da yurt dışında borçlanan özel sendikalar kapsamında yer alan kişiler ödeme alamayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN