O marka otomobile sahipseniz ücretsiz! Markanın CEO'su araç sahiplerine dağıtılacağını duyurdu

O marka otomobile sahipseniz ücretsiz! Markanın CEO'su araç sahiplerine dağıtılacağını duyurdu

Eğer o markaya ait bir otomobile sahipseniz, ücretsiz! Markanın CEO'su, araç sahiplerine bu müjdeyi duyurdu.

Elektrikli araç pazarındaki rekabet giderek artarken, Ford'un Tesla'nın Supercharger ağından faydalanma planı büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Ford, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, elektrikli otomobillerini Tesla istasyonlarıyla uyumlu hale getirmeyi planladığını duyurdu.

O MODELLERE SAHİP ARAÇ SAHİPLERİNE DAĞITILACAK

Ford, 38.000 adet Mustang Mach-e'yi geri çağırıyor!

Bu kapsamda, tamamen elektrikli Ford F-150 Lightning ve Mustang Mach-E sahiplerine ücretsiz şarj adaptörü sağlanacağı belirtildi. Ford CEO'su Jim Farley'in açıklamasına göre, bu adımın ardından F-150 Lightning ve Mach-E modelleri, Tesla'nın Supercharger ağından faydalanabilecek. Ücretsiz sağlanacak adaptör sayesinde, ABD'deki CCS bağlantı noktasına sahip tüm istasyonlarla uyumlu hale gelecekler.

Ford'un bu hamlesi, diğer otomobil üreticilerinin de benzer adımlar atmaya başladığı bir döneme denk geliyor. Şirketler, 2025 yılından itibaren NACS fiş standardını benimsemeye başlayacak ve geçiş sürecinde farklı fişlere sahip araçlar için ücretsiz dönüştürücü sağlayacaklarını belirtiyorlar.

Ford'un Supercharger ağına erişim sağlayacak bu adımı, Ford sahiplerinin şarj seçeneklerini önemli ölçüde artıracak. Ancak, Ford'un adaptörlerinin küresel ölçekte ne zaman dağıtılacağı henüz belirsizliğini koruyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN