O tarihe kadar altın bozduranların vay haline! Altın yeni rekorlar kıracak: Ünlü ekonomistten ezber bozan öngörü

O tarihe kadar altın bozduranların vay haline! Altın yeni rekorlar kıracak: Ünlü ekonomistten ezber bozan öngörü

Altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmalara dair uzman isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte endişelenen yatırımcılar ise gelen açıklamaları yakın takibe aldı. Altın fiyatlarında dair birbirinden önemli açıklamalarda bulunan Haluk Özdil tarih verdi. O tarihi işaret ederek şok eden rakamları paylaştı. İşte tüm detaylar...

ÜNLÜ EKONOMİSTTEN YENİ TAHMİN

Dünya üzerinde etkili olan enflasyon ile birlikte ABD ekonomisinde de çalkantılı süreç başladı. Son zamanlarda yaşanan enflasyon ile birlikte faiz artırımına giden ABD Merkez Bankası (FED) altın fiyatlarını da etkiliyor.

Mart ayının son günlerinde açıklanan enflasyon ile birlikte dalgalanan piyasa yatırımcıları tedirgin etti. Son artırılan enflasyon verisi ile birlikte artık faiz indirimlerinin başlayacağına dair beklentiler yer aldı. FED veri açıklaması sonrasında dolardan altına akın eden yatırımcılar altın fiyatlarının yükselmesine neden oldu.

FED faiz artırımlarının devam edeceğine dair iddiaların yer almasıyla birlikte altın fiyatlarının yeniden değer kaybetmesi söz konusu. Bu durumda ise piyasa uzmanları tarafından söylenenlerin olmaması ile birlikte altın fiyatları büyük bir hızla değer kaybetti.

gram-ve-ceyrek-altin-fiyatlarinda-s-g80r-cover.webp

ALTIN FİYATLARINDA YENİ REKOR

ABD'de yaşanan bankacılık krizi ile birlikte ons altın fiyatlarında ani yükselişler meydana geldi. Geçtiğimiz hafta ile birlikte rekor üstüne rekor kıran ons altın fiyatından gram altın da etkilendi.

1300 TL'nin üzerine çıkmayı başaran gram altın yeniden düşüş gösterdi. FED kararı sonrasında küreselde yaşanan bankacılık krizi ile birlikte dolar yatırımcıları güvenli yatırım hesabı ile altın yatırımına akın etti. Bankaların iflas etmesiyle sonuçlanan olay ile birlikte altın fiyatları rekor üstüne rekor kırdı.

1545521.webp

ALTINLARINIZI O TARİHE KADAR SAKLAYIN

Haluk Özdil'in altın açıklamasına göre eylül ayında kritik olayların yaşanacağı bilgisini paylaştı. Altın fiyatlarında eylül ayı ile birlikte büyük bir ivme yakalanacağını belirtti. Özellikle ülkemizde yaşanacak ivme ile ekonomik anlamda inanılmaz gelişmelerin yaşanmasını bekliyor.

29 Mayıs tarihini işaret eden uzman isim altın fiyatlarının yükseleceğini öngörüyor. Altın fiyatları 29 Mayıs itibariyle 1500 lirayı geçeceği tahmininde bulundu. Daha öncesindeki tüm tahminlerinin tutması ile birlikte yeni tahminini açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN