Ödenmemiş trafik cezası olanlar dikkat! Erken ödeyene indirim geç kalana faiz işleyecek: Sadece 15 gününüz var

Ödenmemiş trafik cezası olanlar dikkat! Erken ödeyene indirim geç kalana faiz işleyecek: Sadece 15 gününüz var

Ekonomik gelişmelerden etkilenen trafik cezaları son zamanlarda ciddi oranda arttı. Rakamların artmasıyla birlikte milyonlarca sürücüyü ilgilendiren yeni bir açıklama geldi. Artan cezalar karşısında indirim fırsatı sunulurken, cezasını ödemek için geç kalanlara ise faiz yaptırımı söz konusu. İşte, sürücüleri yakından ilgilendiren o konunun detayları...

Trafikte hem sürücü ve yolcuların hem de yayaların can ve mal güvenliğini korumak için bazı kurallar uygulanmaktadır. Bu kurallara uymayanlara ise idari para cezası uygulanmaktadır.

Milyonlarca sürücünün korkulu rüyası olan trafik cezaları cep yakarken, sürücüleri ilgilendiren çok önemli bir detaya da yeniden dikkat çekildi...

trafik-cezalarinda-indirim-1.jpg

TRAFİK CEZALARINDA İNDİRİM UYGULAMASI

Trafik cezalarının ödenme süresi kanunen 30 gündür. Ancak trafik cezası ilk 15 gün içinde ödeyen sürücülere devlet tarafından yüzde 25 erken ödeme indirimi uygulanmaktadır.

trafik-cezalarinda-indirim-2.jpg

TRAFİK CEZASINI GECİKTİRENE FAİZ UYGULAMASI

Trafik cezaları bazen tebligat ulaşmadığından ya da başka sebeplerden dolayı sürücüler tarafından ihmal ediliyor. Bu ihmal ise sürücülerin ödeyecekleri ceza miktarının artmasına neden oluyor.

Öyle ki kişi trafik cezasını 30 günlük süre içinde ödemezse, ödeme yapmadığı her gün için yüzde 5 oranında faiz eklenecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN