Okan Erdem: 10 kişinin 8’ine kredi verilmiyor

Okan Erdem: 10 kişinin 8’ine kredi verilmiyor

Otomotivde kredi sorununun devam ettiğini söyleyen Aşin Otomobil Genel Müdürü Erdem “Satışlarda durgunluğun temel sebebi ise kredi kaynaklı; neredeyse 10 tüketiciden 8’ine kredi notu yüksek olsun veya olmasın kredi verilmiyor” dedi.

Otomotiv sektöründeki en büyük sorunlardan biri uzun bir süredir yaşanan finansman sorunu. Sektör temsilcileri de bu probleme değinirken Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem hem müşterilerin hem de kiralamayı gerçekleştiren şirketlerin mağdur olduğunu aktardı.

Erdem “Kiralama yapılacak araç markadan örneğin 10-15 gün içinde teslim edilme sözüyle satın alınıyor ve bu güvenceyle müşteri şirketlere kiralanıyor. Ancak 10 günde teslim edilmesi gereken araç 30-40 gün sonra dahi teslim edilmeyince, hem hizmeti veren şirket itibar kaybediyor, verilen taahhüttü yerine getiremiyor hem de müşteri şirket mağdur oluyor.” şeklinde konuştu.

Bir veya birkaç adetle sınırlı sıfır aracı yatırım amacıyla satın alanların dilediği fiyata alıcı bulamayınca aldığı aracı kullanmaya başladığını belirten Erdem, “Bir veya birkaç adet sıfır aracı ihtiyaç fazlası olarak satın alıp para kazanma amacı güdenlerin bir kısmı, araçları kullanmaya başladı. Sıfır araç satan bayilerin önemli kısmı ise liste fiyatlarına dönmeye başladı. Önlemlerin belirli bir oranda gerçekten etkisini görmeye başlıyoruz. Şu anda pazarda durağan bir hava hâkim. Bunun temel sebebi kredi problemi. 10 tüketiciden 8’ine kredi notu yüksek olsun veya olmasın kredi çıkmıyor, bu yüzden araç satın almak nakdi olmayanlar için kolay değil. Tüm gelişmeler ışığında kısa vadede otomobili ihtiyaç sahipleri almaya başladı gibi görünüyor. Ancak maalesef orta vadede otomobilin yatırım aracı konumunu korumaya devam edeceğini öngörüyoruz” açıklamasını yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN