Ölmek bile paralı! Boş mezar ücretlerini gören ölmeye korkuyor: Fiyatlar dudak uçuklattı

Ölmek bile paralı! Boş mezar ücretlerini gören ölmeye korkuyor: Fiyatlar dudak uçuklattı

Hayat pahalılığının ardından ölmek bile paralı oldu. Öyle ki boş mezar ücretlerini gören ölmeye korkuyor. Fiyatlar alıp başını giderken bakın en ucuz boş mezar yerleri kaç liradan başlıyor?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan veriler kapsamında Nisan ayı enflasyonu yıllık %69,80 olarak kaydedildi. Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise yıllık enflasyonun Nisan’da %124,35 olduğunu açıkladı.

Hayat pahalılığı giyim, gıda, ulaşım ve barınma gibi her alanda kendini gösterirken, bu pahalılık ölümü de etkiledi. Öyle ki artık ölmenin maliyeti bile 1 yıl içinde %100’den fazla arttı.

Gazete Duvar’dan Kadir Cesur’un haberine göre, mezar yeri, mezar taşı, gassal ve kefenleme maliyetlerine bir de taziye yemekleri eklendiğinde, yakınını kaybedenler yaşadıkları acıya ek olarak maddi bir yükü de omuzlanmak zorunda kalıyor.

MEZAR YERİ İÇİN EN AZ 4 BİN TL GEREKİYOR

İstanbul’da, bu yıl en ucuz boş mezar yerinin bedeli 4.470 TL, en pahalı boş mezar yeri ücretiyse 69.770 TL oldu. Geçtiğimiz yılki fiyatlara baktığımızda 2.900-45.260 TL arasında fiyatlar görülüyordu.

bos-mezar-fiyatlari-1.jpg

Belediyelerin resmi internet sitelerinden edinilen bilgiye göre; mezar yerleri Adana’da 900 TL ile 2 bin TL arasında, Bursa’da 2 bin TL ile 26 bin TL, Trabzon’da 2 bin 500 TL ile 4 bin TL, Kayseri’de 400 TL ile 17 bin TL arasında ücretlendiriliyor.

MEZAR TAŞLARI 15 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

Söz konusu fiyat artışı mezar taşlarında da kendini gösteriyor. Mermer mezarın fiyatı 15.000 TL’den başlıyor. Kullanılan malzeme ve işçiliğin etkisi ile bu rakamlar 150.000 TL’yi geçebiliyor. Aynı zamanda mezar yapımında granit, ahlat taşı ve metal de kullanılabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN