Önce zeytinyağı sonra ayçiçek yağı! Yok yılı başlıyor! Ucuz bulan şimdi alsın! Yeni zam kapıda

Önce zeytinyağı sonra ayçiçek yağı! Yok yılı başlıyor! Ucuz bulan şimdi alsın! Yeni zam kapıda

Önce zeytinyağında şimdi de ayçiçek yağında kriz sinyalleri gelmeye başladı. Yemeklerin olmazsa olmazı ayçiçek yağın stoklarınızı doldurun. Yeni zamlar Çok geçmeden kapıyı çalacak. Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, üretimi olumsuz etkiledi diyerek duyurdu. İşte ayçiçek yağında son gelişmeler…

Kuraklık pek çok farklı alanda etkisini gösterirken zeytinyağından sonra ayçiçek yağında da kriz sinyalleri verildi. Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, kuraklığın ayçiçeği üretimini olumsuz etkilediğini söyledi. Düşük fiyatlar nedeniyle bazı illerde çiftçilerin ayçiçeği ekmekten vazgeçtiğini dile getiren Kırbiç, vergilerin sınıflanmasının kendilerine zora soktuğunu dile getirdi. İşte ayçiçek yağında son gelişmeler…

AYÇİÇEK YAĞINDA SALLANTI BAŞLADI

Trakya Birlik 2022-2023 İş Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda 12 il ve 48 kooperatif de çalışmaların devam ettiği belirtildi. Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, her daim çiftçinin yanında olduğunu belirterek üretime ve üreticiye katkıda bulunduklarını altını çizdi.

aycicek-1.jpg

Geçtiğimiz sezon kuraklığın ayçiçek yağını olumsuz yönde etkilediğini dile getiren Kırbiç, rekolte kaybı olmasına rağmen piyasada ayçiçek yağı fiyatlarının düşük olduğunu söyledi. Üretici için bu durumun büyük bir problem oluşturduğunu ifade eden Kırbiç, üretilen ürünlerin büyük bir bölümünün Trakya Birlik tarafından mubayaa edildiğini aktardı. Kırbiç, kuraklık ve ekim alanlarının düşmesine rağmen Trakya Birlik olarak bir önceki yıla yakın ürün satın aldıklarını ifade etti.

ÇİFTÇİ EKMEKTEN VAZGEÇTİ

Düşük fiyatlar nedeniyle bazı şehirlerde çiftçilerin ayçiçeği ekmekten vazgeçtiğini ifade Kırbiç, gümrük vergilerinin sınıflandırılması ile birlikte çiftçinin zor durumda kaldığını söyledi. Faiz oranlarını sürdürülebilirlik açısından zor bir durum haline dönüştüğünü ifade Kırbiç, ilerleyen süreçte yeni gelişmeler olmasını umut ettiklerini aktardı.

aycicek-yagi-uretim.jpg

Kırbiç, “Bu konuda çalışmalarımız devam etmekte. Çiftçimizin hassasiyetini, çiftçimizin ve Trakya Birlik’in de bu üründen para kazanması gerektiğini ilettik. Bunun da geriye dönük olarak hem de çitçimizin bu ürünü daha fazla ekmesi ile ülkemizin ihtiyacının kapanması gerektiğini hassasiyetle dile getirdik.” sözleri ile açıklamalarını sonlandırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN