Ondan daha hızlısı yok! Ne Ferrari ne de Bugatti: Tesla sonunda bunu da yaptı

Ondan daha hızlısı yok! Ne Ferrari ne de Bugatti: Tesla sonunda bunu da yaptı

Tesla öyle bir araç yaptı ki yanından ne Ferrari ne de Bugatti geçebiliyor. Otomotiv sektörü bir anda alt üst olacak. Bu araçta ses var görüntü yok. Hızına yetişebilen daha piyasaya gelmedi. İşte Tesla’nın yeni hız bombası…

HİLAL NAS

Otomotiv sektörüne yeni soluk getirmeye devam eden Tesla, son aracı ile herkesin aklını başından aldı. Sektörün en hızlıları bile yanında yavaş kalıyor. Sektöre hızlı bir giriş yapan Tesla yeni nesil Roadster modelini tanıttı. Yalnızca bir saniyede gözden kaybolan araçtan görüntüler geldi. Tesla, Roadster model aracının çıkış tarihi için o tarihi işaret etti. İşte Tesla’nın yeni hız bombası…

Tesla'nın otomotiv dünyasını alt üst etmeye hazırlanan yeni nesil Roadster modeli, adeta bir performans canavarı olarak karşımıza çıkıyor. 2025 model yılı için planlanan bu elektrikli spor araç, Elon Musk'ın 2017'de ilk kez tanıttığı konseptin ardından sonunda gerçeğe dönüşüyor. Roadster, özellikle SpaceX ortaklığıyla geliştirilen mini roket motorları sayesinde benzersiz bir hızlanma performansı sunacak ve adeta "uçacak"​​​​.

1 SANİYEDE 100 KM

Yeni Tesla Roadster, all-wheel drive sistemi sayesinde, üç motorlu bir yapıya sahip olacak. Bu güçlü yapı, aracın 0'dan 100 km/s hıza sadece 1 saniyede çıkmasını sağlayacak. Roadster'ın sahip olduğu 200 kWh'lık batarya, 350 kW DC ile şarj edilebilecek ve tek şarjla 997 km menzil sunacak. Bu, bir üretim EV'sinde şu ana kadar sunulan en uzun menzil​​​​.

tesla-roadster-2.jpg

SÜRÜŞ DENEYİMİ

Tesla'nın Autopilot özelliği standart olarak sunulacak ve geliştirilmiş Autopilot ile Tam Otomatik Sürüş (FSD) seçenekleri de araçta yer alacak. Bu özellikler, aracın şeridinde diğer araçlar ve yayalar için otomatik olarak direksiyon, hızlanma ve fren yapmasını sağlayacak. Ayrıca, otoyollarda otonom sürüş, otomatik şerit değiştirme, otomatik paralel ve dik park etme, Akıllı Çağırma fonksiyonları gibi ek sürüş kabiliyetleri sunacak​​.

tesla-roadster.jpg

PİYASAYA ÇIKIŞ VE FİYATLANDIRMA

Yeni Roadster'ın 2024 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Elon Musk, mühendislik ve tasarım çalışmalarının 2023'te tamamlanmasını ve üretimin 2024'ün sonunda başlamasını umduğunu ifade etti. Fiyatlandırma konusunda, Roadster'ın başlangıç fiyatının 200,000 dolar olacağı, sınırlı sayıda üretilecek olan Founders Series modelinin ise 250,000 dolara satılacağı belirtiliyor​​.

tesla-roadster-1.jpg

MUSK UÇABİLİR DEDİ AMA...

Elon Musk, Roadster'ın "biraz" uçabilme kapasitesinden bahsetmiş, SpaceX'ten alınan roket teknolojisi sayesinde aracın "kısa zıplamalar" yapabileceğini iddia etmişti. Bu, Roadster'ın performansına yeni bir boyut katacak ve onu sadece hızlı bir elektrikli araç olmanın ötesine taşıyacak​​.

Tesla Roadster, elektrikli araçlarda performansın sınırlarını zorlamaya hazırlanıyor. Bu model, hem hiper otomobil seviyesinde performans sunarken, aynı zamanda günlük kullanım için de uygun olacak şekilde tasarlanmış. MotorTrend​​ ve topelectricsuv.com​​'da daha fazla detay bulabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN