Ons altında 71 bin 400 lira beklentisi için tarih belli oldu! Gram altın biriktirenler bu haberle bayram etti

Ons altında 71 bin 400 lira beklentisi için tarih belli oldu! Gram altın biriktirenler bu haberle bayram etti

Altın yatırımcılarını yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Birçok kişinin güvenli liman olarak gördüğü altının ons fiyatında ciddi yükselişler bekleniyor. Öyle ki ons altının 71 bin 400 lira olma beklentisi için tarih bile verildi. İşte detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Altın fiyatları geçtiğimiz haftanın ilk günlerinde bir düşüş yaşadı. Yeni yılın ilk gününden bu yana sürekli yükselişle devam eden altın geçtiğimiz haftaki hareketliliğiyle yatırımcıları bir an korkuttu. Yeni haftaya ise yükselişle başlayan altına ilişkin beklentilerin arttığı bilgisi elde edildi. Öyle ki bu yıl değerli madenler için önemli bir yıl olacak iken altının ons başına 71 bin 400 TL seviyesine ulaşması bekleniyor. Bu durum ise yatırımcıların bayram etmesine neden olacak.

yeni-proje-6.jpg

ONS ALTINDA YENİ REKOR BEKLENTİSİ

2024 yılının değerli madenler için önemli bir yıl olacağına dair beklentiler giderek artıyor. ‘Kıymetli Madenler 2024 Yılı Beklentileri’ raporuna göre, özellikle altın fiyatlarında yeni rekorlar bekleniyor. Raporda, 2024 yılında altının ons başına 2,380 dolar (yaklaşık 71 bin 400 TL) seviyesine ulaşarak yeni bir rekor kıracağı öngörülüyor. Gümüşün ise 36.60 dolar/ons seviyesine kadar çıkabileceği tahmin ediliyor.

yeni-proje-7-001.jpg

Bu beklentiler, Fed başta olmak üzere gelişmiş ülkelerdeki faiz indirimleri ve artan jeopolitik riskler nedeniyle kıymetli madenlere olan ilginin artacağı düşüncesiyle destekleniyor. Enflasyondan korunmak ve jeopolitik risklerden kaçınmak isteyen yatırımcıların, kıymetli madenlere yönelmesi bekleniyor. 2024 yılında altın, platin, gümüş ve paladyum gibi değerli madenlerin rekorlar kırması beklenen gelişmeler arasında.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN