Otomatik ödeme talimatlarına zam yağdı! Komisyon yüzde 4'ü aştı

Otomatik ödeme talimatlarına zam yağdı! Komisyon yüzde 4'ü aştı

Bankalar, otomatik ödeme talimatı faiz oranlarını katladı. Vatandaşlar cep telefonlarına gelen "zam" SMS'i ile şoke oldu. Bankadan bankaya değişmekle birlikte otomatik fatura talimatı faiz oranı yüzde 2.49-4.42 arasına yükseltildi. Bu durum, faturalarını otomatik ödeme talimatı ile ödeyen vatandaşları zor durumda bıraktı.

Bankalar, otomatik ödeme talimatı faiz oranlarını artırdı. Yeni faiz oranları bankadan bankaya değişmekle birlikte yüzde 2.49- 4.42 arasında. Bu da bin TL'lik faturada 24.9- 44.2 TL ek ücret anlamına geliyor. Ekonomim'in haberine göre, kış aylarında yüklü gelen faturalarda bu ek ücretler daha da artacak.

BDDK verilerine göre, bankaların komisyon gelirleri yılın ilk ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 158 arttı.

VERGİLER DE EKLENİYOR

Otomatik ödeme talimatları banka banka farklılık gösterse de internet sitelerinde duyurulan ücretlere göre fatura tutarının en yüksek yüzde 4,42’si en az yüzde 2,49’u faiz olarak bankaya ödendiği görülüyor. 1000 TL’lik bir fatura talimatında en yüksek BSMV ve KKDF hariç 44.2 lira en düşük 24.9 lira ekstradan ödemeniz gerekiyor. Güncel fatura ödemelerinde vergiler dahil olduğunda 953 liralık faturaya 42.31 lira, 118 liralık faturaya da 5.23 lira işlem faizi işletildiği ortaya çıkıyor. Tüm ailenin faturaları otomatik ödeme talimatına verildiğinde ise kaynakların verdiği bilgiye göre aylık 400-500 liralık faiz ücretleri ile karşı karşıya kalınıyor.

Uzmanlar, vatandaşların otomatik ödeme talimatlarını gözden geçirmelerini ve alternatif ödeme yöntemlerini değerlendirmelerini tavsiye ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN