Otomobil almayı düşünenler dikkat! İkinci ellerdeki artış sıfırları solladı

Otomobil almayı düşünenler dikkat! İkinci ellerdeki artış sıfırları solladı

Otomobil sektöründe araç bulma sorunu ve bunun neticesinde fiyatlardaki fahiş artışlar devam ediyor. 2023 yılının ilk altı ayında sıfır kilometre araç fiyatlarının yüzde 28 zamlanmasına karşılık ikinci el araç fiyatlarının yüzde 70 arttı.

Artan kur ve yükselen enflasyon rakamları sebebiyle, araba sahibi olmak artık bir hayli zor. Araç pazarlarındaki bulunurluk zorluğu da kaldığı yerden devam ediyor.

Uluslararası tedarik zincirinde hali hazırda devam eden aksaklıklara Türkiye’deki markaların yüksek vergi yükü sonucu feragat ettikleri kar marjları da eklenince sorun büyüyor.

Sıfır araç bulamayan tüketicilerin talebiyle hareketlenen ikinci el piyasasında da fiyatlar ciddi anlamda artış gösterdi.

İKİNİCİ ELLERE DAHA FAZLA ZAM GELDİ

Hürriyet’ten Taylan Özgür Dil’e konuşan uzmanlar, 2023 yılının ilk altı ayında sıfır kilometre araç fiyatlarının yüzde 28 zamlanmasına karşılık ikinci el araç fiyatlarının yüzde 70 arttığını aktardı. Uzmanlar, sıfır otomobil alamayanların ikinci ele yöneldiğini ancak ‘balon’ fiyatlar ve krediye erişim sorunları nedeniyle satışların sönük geçtiğini söyledi.

Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, ekonomik verilerde toparlanma olmadığı sürece ikinci el araç fiyatlarda keskin bir düşüş beklemediklerini kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN