Otomotiv satışlarında bir ilk! İlk kez 1 milyon barajı aşıldı

Otomotiv satışlarında bir ilk! İlk kez 1 milyon barajı aşıldı

2023 yılı itibarıyla otomotiv sektörü tarihe adını kazıdı. Hem vatandaşlar hem de sektör temsilcileri şaşkına döndü. Otomotiv satışlarında ilk kez 1 milyon barajı açıldı. İşte tüm detaylar…

Otomotiv sektöründe bir süredir yaşanan kriz satışları da ciddi oranda düşürdü. Hayat pahalılığı ve çip krizi derken vatandaş da araç hayallerini rafa kaldırdı. 2023 yılı Kasım ayı itibarıyla araç fiyatlarında yaşanan düşüş vatandaşların da yüzünü güldürdü. Kasım ayı itibarıyla satışlarda artış görülürken tarihi bir rekora da imza atıldı. İşte tüm detaylar…

TARİHİ REKORA İMZA ATTI

Sosyal medya hesabı X üzerinden paylaşımda bulunan Emre Özpeynirci, otomotiv pazarında tarihte ilk kez 1 milyon sınırının aşıldığını duyurdu. 2023 yılı Kasım ayı itibarıyla otomobil ve hafif ticari araç pazarında %39,8 artış görüldüğünü kaydeden Özpeynirci, 115.040 adet satış işlemi gerçekleştirildiğini duyurdu.

arac-pazari-1.jpg

Ocak ve Kasım dönemine baktığımızda pazarda %60,8 oranında artış görüldüğü belirtilirken rakamlarında 1.073.982 adet ile rekora imza attı aktarıldı. Otomatik pazarının tarihte ilk kez 1 milyon barajını aştığını belirten Özpeynirci, Kasım ayının 2016 yılından bu yana en iyi 2. Kasım olduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN