Otomotiv sektörünün yıldızı iflas etti! 4 yılda yalnızca 1350 araç satabildi: Mahkemenin kapısını 2’inci kez çaldı

Otomotiv sektörünün yıldızı iflas etti! 4 yılda yalnızca 1350 araç satabildi: Mahkemenin kapısını 2’inci kez çaldı

Elektrikli otomotiv sektörünün öncülerinden olan o markadan kötü haber geldi. Pandemide başlayan mali zorlukları atlatamayan şirket, 2’inci kez iflas başvurusunda bulundu. Şirketin, 4 yılda yalnızca 1350 araç satabildiği öğrenildi. İşte detaylar…

Küresel ekonomik kriz ve faiz oranlarında artış, pek çok işletmeyi zorluklarla mücadele etmek zorunda bırakıyor. Özellikle Almanya’da iflaslar peş peşe yaşanırken, bu durum yeni şirketleri değil köklü geçmişe sahip olan şirketleri de etkiliyor.

ELEKTRİKLİ OTOMOBİL ÜRETİCİSİ İFLAS ETTİ

Tüm bu ekonomik sıkıntıların altında ezilen Almanya’nın elektrikli otomobil üreticisi e.Go da mali zorluklarla mücadele edemedi. Şirket, ikinci iflas başvurusunu Aachen Bölge Mahkemesi’ne yaptı.

e-go-otomotiv-iflas-1.jpg

Şirketin pandemide başlayan mali sıkıntıları katlanarak artarken, 4 yıl boyunca yalnızca 1350 araç satışı yapabildiği öğrenildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN