ÖTV Matrah düzenleme tablosu belli oldu! Hangi araç ne kadar indirimli olacak? İşte araç fiyatlarında yapılacak indirim miktarı

ÖTV Matrah düzenleme tablosu belli oldu! Hangi araç ne kadar indirimli olacak? İşte araç fiyatlarında yapılacak indirim miktarı

Araç sahibi olmak isteyen vatandaşlar internet üzerinden merakla ÖTV indirimi ile ilgili araştırmalarına devam ediyor. Peki hangi araçlarda indirim olacak? Tüm detaylar haberimizde.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yapılan ÖTV açıklaması sonrasında insanlar merakla indirim detaylarını araştırmaya başladı. Peki ÖTV matrahı ne olacak? Araçlara indirim uygulanacak mı? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ÖTV MATRAHI NE OLACAK

ÖTV matrahı sıfır araçlara uygulanan bir sistemdir. Hiçbir vergi olmadan aracın net fiyatını gösterir ve ÖTV matrah dilimleri 2016 senesinde oluşturulmuştur. Uygulamanın amacı 1600 cc ve daha altında olan motora sahip araçlarda lüks, orta ve ekonomik sınıf araçların vergisini farklılaştırmak olarak belirlendi. Araç talebinin pandemi sonrasında artmasından sonra enflasyon artışıyla birlikte araç fiyatları yükselmeye başladı. Bu sebeple matrah geçişleri için yılbaşında fiyat artışlarının önlenebilmesi için 45, 50, 60, 70, 80 olarak uygulanmak üzere 5 adet basamak ortaya çıkarıldı. Bu sene içinde sıfır araçların neredeyse çoğu yüzde 70 ve yüzde 80 ÖTV dilimine girdi ve ÖTV matrah düzenlemesi bu sebeple gerçekleştirildi. Nureddin Nebati ve OYDER temsilcileri bir araya gelerek konu ile ilgili detayları konuştu. Toplantı sonrasında alınan karara göre ÖTV matrah düzenlemesi 1 Aralık 2022 tarihinden itibaren yürürlükte olacak.

Yeni ÖTV Matrah Düzenlemesi

ÖTV MATRAH DİLİMLERİ ŞU AN NASIL

Güncel olarak mevcut ÖTV matrah dilimleri 1600 cc motor hacmine kadar olan 120 bin TL'yi aşmayan araçlarda ÖTV yüzde 45, 120 bin TL ve 150 bin TL arasında olan araçlara yüzde 50, 150 bin TL ve 175 bin TL arasında olan araçlara yüzde 60, 175 bin TL ve 200 bin TL arasında olan araçlara yüzde 70, 200 bin TL ve daha üstünde olan araçlara yüzde 80 uygulanıyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN