Prof. Dr. Özgür Demirtaş 8 milyon kişinin borsada nasıl dolandırıldığını anlattı: Günah değil mi?

Prof. Dr. Özgür Demirtaş 8 milyon kişinin borsada nasıl dolandırıldığını anlattı: Günah değil mi?

Ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, 8 milyon kişinin borsada nasıl dolandırıldığını sosyal medya hesabı üzerinden anlattı: 'Günah değil mi?'. Demirtaş, borsadaki o dolandırıcılığı açıkladı...

Türkiye'nin önde gelen ekonomistlerinden Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarla dikkatleri çekti. Demirtaş, 8 milyon kişinin borsada nasıl dolandırıldığını dile getirerek, bu durumu sosyal medya üzerinden "Günah değil mi?" diyerek paylaştı.

KÜÇÜK YATIRIMCILARI ALDATIYORLAR

ozgur-demirtas-1.webp

Twitter platformunda, özellikle Borsa İstanbul'daki küçük yatırımcıların durumunu eleştiren birçok hesap bulunduğuna değinen Demirtaş, bu hesapların çıkar odaklı olduğunu ifade etti. "Hepsi demiyorum ama bir kısmı, Borsa İstanbul'daki Küçük yatırımcıların halini söylediğim zaman, Yok en dipte söyledi, Yok ters indikatör vs. vs. diyorlar" şeklinde açıklamalarda bulundu.

BORSADAKİ KÜÇÜK YATIRIMCILARIN SATIŞ YAPMALARINA SEBEP OLUYOR

borsa-5.webp

Demirtaş, bu hesapların borsadaki yatırımcıların paniklemesini sağlamak amacıyla çıkarları olduğunu ve bu durumun vicdani açıdan sorunlu olduğunu belirtti. Küçük yatırımcının panik yapmasıyla birlikte borsadan satış yaparak insanların zarar etmelerine neden olduğunu vurgulayan Demirtaş, "Evet, borsa bundan sonra yükselebilir de. Ama kardeşim adı üstünde küçük yatırımcı, panik yapan yatırımcı. Borsa böyle düşünce satan yatırımcı..." dedi.

Özellikle 8 milyon küçük yatırımcının borsaya çekildikten sonra yaşanan panikle aşağıda satışa sürülmesini eleştiren Demirtaş, "Zarar etti insanlar. Yazık değil mi? Günah değil mi? Haksız mıyım? Allah aşkına haksız mıyım?" ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN