Para muslukları açıldı! O kişilere %50 zamlı ödeme… Belgesiyle gelen 5 bin 100 TL ödeme alıyor

Para muslukları açıldı! O kişilere %50 zamlı ödeme… Belgesiyle gelen 5 bin 100 TL ödeme alıyor

Devlet pek çok farklı kalemde ödeme sağlarken o kişilere 5.000 TL ödeme yapılacağı duyuruldu. Para muslukları açıldıkça açılıyor Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aylık ödeme tutarlarında %50 zam yapılacağını duyurdu. İşte tüm detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yapılan pek çok farklı ödeme bulunmaktadır. Bakanlık kronik hastalara yönelik özel maddi destek programı için düğmeye bastı. Tüberküloz veya SSPE gibi kronik rahatsızlığı bulunan kişilere sosyal ve ekonomik zorluklarına karşılayabilmesi için farklı kalemlerde ödeme yapılmaktadır. Gelir şartına bakılmaksızın hastaların hayat kalitesini arttırmak amacıyla yardım ödemesi yapılıyor. İşte tüm detaylar…

5.100 TL NAKİT DESTEĞİ SAĞLANACAK

Aile Bakanlığı tarafından düzenlenen program kapsamında kronik hastalıkları nedeniyle zorluk yaşayan bireylerin yaşam kalitelerini arttırmak amacıyla aylık 5100 TL nakit desteği sağlanacağı açıklandı. Hastalara sağlanan düzenli gelir kaynağı yaşam şartlarını yükseltirken Ocak ve Temmuz aylarında yapılan zamlarla birlikte yardım tutarının 2024 yılı memur maaşlarında beklenen %50 artışla birlikte yükseltilmesi bekleniyor.

para-paraa.jpg

Başvuru aşamasında hastanın sağlık durumu detaylı incelenirken yardım verilip verilmeyeceği de rapor sonucunda ortaya çıkıyor. Rapor sonrasında yapılan incelemeler doğrultusunda vatandaşların yardım alıp alamayacağına karar verilmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yapılan destek ödemeleri için başvuru detaylarına bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden öğrenebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN