Pepsi mahkemelik oldu: Halk sağlığını tehlikeye atıyor

Pepsi mahkemelik oldu: Halk sağlığını tehlikeye atıyor

New York başsavcısı, yiyecek ve içecek devi PepsiCo'ya Buffalo Nehri boyunca uzanan plastik atıkların büyük bir kısmının şirkete ait olduğunun tespit edilmesi üzerine dava açtı. Başsavcı James, "Tüm New Yorkluların temiz suya erişim hakkı vardır. Ancak PepsiCo çevreyi ve halk sağlığını tehlikeye atmaktadır" diye konuştu. Öte yandan bu dava bir devletin büyük plastik üreticisine karşı açtığı ilk yasal işlemlerden biri olma özelliği taşıyor.

New York Başsavcısı Letitia James, plastik atık kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle PepsiCo'ya dava açtı. PepsiCo'nun tek kullanımlık plastikleri ortadan kaldırma hedefleri konusunda halkı yanıltmakla suçlayan Başsavcı James, ofisinin Buffalo Nehri boyunca uzanan plastik atıklarının büyük bir kısmının şirketin ürünlerinden kaynaklandığını tespit ettiğini söyledi.

James, şirketin Buffalo bölgesinde ürünlerinin neden olduğu kirliliğe bir çare bulmasını ve PepsiCo'nun nehre giren plastik ambalaj miktarını azaltmasını talep ediyor. James ayrıca şirketin Buffalo bölgesinde yeteri kadar uyarı etiketleri içermeyen tek kullanımlık plastik ürünlerin satışını veya dağıtımını durdurmasını talep ediyor.

'HALK SAĞLIĞINI TEHLİKEYE ATIYOR'

The New York Times'a James, "Tüm New Yorkluların temiz suya erişim hakkı vardır, ancak PepsiCo'nun sorumsuz paketleme ve pazarlama faaliyetleri Buffalo'nun su kaynaklarını, çevreyi ve halk sağlığını tehlikeye atmaktadır" dedi.

2022 yılında başsavcılık Buffalo Nehri'nde bir kirlilik araştırması yaptı ve tek kullanımlık plastik ürünlerden kaynaklanan yüksek düzeyde kirlilik tespit etti.

Merkezi New York'ta bulunan ve Lay's patates cipsi ve Mountain Dew alkolsüz içecekleri gibi atıştırmalık gıdalar üreten PepsiCo, bu iddialara ilişkin herhangi bir açıklamada bulunmadı.

'MODEL TEŞKİL EDEBİLECEK ÖNEMLİ ADIM'

New York tabloid gazetesi, bu şikayetin "bir devletin büyük bir plastik üreticisine karşı açtığı ilk yasal işlemlerden biri" olduğunu belirtiyor. Çevre savunucuları da "Amerika Birleşik Devletleri'nde plastik atıklarla mücadelede diğer eyaletler, şehirler veya ilçeler için model teşkil edebilecek bu önemli adımı" memnuniyetle karşılıyorlar

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN