Petrol fiyatlarında 3 hane şoku! UEA Başkanı Fatih Birol açıkladı kimse kulaklarına inanamadı

Petrol fiyatlarında 3 hane şoku! UEA Başkanı Fatih Birol açıkladı kimse kulaklarına inanamadı

Petrol fiyatlarındaki değişiklikler dünyanın gündeminde yer alırken bu kez de 3 hane şoku herkesi şaşkına çevirdi. Uluslararası Enerji Ajansı (UEA) Başkanı Fatih Birol, jeopolitik krizi işaret ederek piyasaya ciddi etkisi olacağını söyledi. İşte petrol piyasasındaki o gelişmeler…

Dünyanın önemli kaynaklarından biri olan petrol piyasasındaki hareketlilik vatandaşları da Tedirgin ediyor. Ortadoğu'daki ülkeleri işaret ederek önemli açıklamalarda bulunan Uluslararası Enerji Ajansı (UEA) Başkanı Fatih Birol, rakamların 3 haneye yükselebileceğini vurguladı. İşte petrol piyasasındaki o gelişmeler…

FİYATLAR 3 HANEYE YÜKSELECEK

Petrol ihracatçısı olan ülkelerin Orta Doğu’daki krize dahil olması durumunda piyasadaki fiyatların 3 haneye yükselebileceğini işaret eden Birol, gelişmelerin insani boyutunun endişe verici olduğunun altını çizdi. Petrol ve doğalgaz açısından da durumun endişe verici bir hal almaya başladığını dile getiren Birol, arzla ilgili bir sıkıntının dünya ekonomisine etkileyeceğine değindi. Petrol piyasasında ciddi gerginlik ortamı oluştuğunu ifade eden Fatih Birol, şimdiye kadar büyük bir zıplama yaşanmadığını aktardı. Fatih Birol, önemli ihracatçıların direkt krize dahil olması durumunda petrol piyasasında etkinin ciddi boyutta hissedileceğinin altını çizdi.

petrol-2.jpg

EKONOMİYİ CİDDİ ANLAMDA ETKİLİYOR

Petrol fiyatlarındaki yükselişin ekonomiyi ciddi anlamda etkilediğine değinen Birol, 2023 itibarıyla dünya petrol talebinde büyüme oluştuğunu aktardı. Büyümenin %80'nin Çin'den geldiğini işaret eden Fatih Birol, “İkincisi de arz açısından Suudi Arabistan ve Rusya'nın başını çektiği bir grup ülke petrol sevkiyatını kısıtladılar. O bakımdan ciddi bir darlık var. Fiyatlar da 90 dolar civarında. Bu zaten yüksek bir rakam. Petrol ihracatçıları krize direk dahil olursa fiyatlar 3 haneye çıkabilir, bu da kırılgan olan dünya ekonomisi ve enflasyon açısından son derece tehlikeli bir durum" sözlerine dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN