Petrolde 3 hafta üst üste büyük düşüş! Spekülasyon araç sahiplerine yarayacak

Petrolde 3 hafta üst üste büyük düşüş! Spekülasyon araç sahiplerine yarayacak

Petrolün dünya genelinde hızlı artışı araç sahiplerini endişeye düşürürken özellikle de son olaylardan sonra 3 haftadır üst üste büyük düşüşler yaşanmaya başladı. Hal böyle olunca benzin fiyatlarında indirim olma ihtimali insanları heyecanlandırdı. Spekülasyon resmen araç sahiplerine yarayacak. İşte konuya ilişkin detaylar…

Brent petrol fiyatlarındaki ani artışlar dünya genelinde akaryakıt fiyatlarına yansırken özellikle de bir dönem gün aşırı zamlarla karşı karşıya kalıyorduk. Son zamanlarda ise brent petrol fiyatlarında bazı düşüşler yaşanmaya başladı. Araç sahipleri ise bu düşüşün akaryakıt fiyatlarına yansıyıp yansımayacağını merak ediyor.

YÜZDE 13 CİVARINDA DÜŞÜŞ YAŞADI

Brent petrol, son üç haftada Çin, ABD ve Avrupa’dan aşağı yönlü talep gelmesi sinyallerinin ardından yüzde 13 civarına düştü. Orta Doğu’da süren İsrail – Hamas çatışması petrolde etki yaratmadı. Hedge fonu yöneticisi Pierre Andurand, ABD ve İran’daki yüksek üretime atıfta bulundu ve beklenenden fazla arzın son zamanlardaki gerilemenin katalizörü olduğunu ileri sürdü.

yeni-proje-4.jpg

GÖZLER ÇİN VE ABD’DE

Gözler şimdi de Çin’deki rafineri gerilemesinde ve ABD’deki yüksek faiz oranlarına dikildi. Phillip Nova Pte piyasa analisti Priyanka Sachdeva, konuya ilişkin olarak, "Yatırımcılar küresel ekonomik yavaşlamanın muhtemelen yakıt talebini olumsuz etkileyeceği konusunda temkinli davranıyor ve bu da Orta Doğu'da çatışmaların tırmanması korkusunu tamamen ortadan kaldırıyor. Son zamanlardaki düşüş yersiz ve "fiyatların muhtemelen Basra Körfezi'ndeki arzın azalması ve potansiyel darboğazlar nedeniyle destek bulması muhtemel" dedi.

AKARYAKIT FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Brent petrol fiyatlarında yaşanan düşüş akaryakıt fiyatlarında değişikliğe neden olacak mı sorusu birçok insan tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu düşüşün akaryakıtta indirime yansıması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN