Piyasalar uzmanı Zafer Ergezen akaryakıt daha da düşecek mi açıkladı: "Resesyon endişesi var"

Piyasalar uzmanı Zafer Ergezen akaryakıt daha da düşecek mi açıkladı: "Resesyon endişesi var"

Brent petrol fiyatındaki dalgalanma benzin ve motorin fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Brent petrol 90 dolara kadar geriledi. Brent petroldeki düşüşle birlikte indirim beklentisi oluşmuş ve motorine gelen son indirimle karşılığını bulmuştu. Yaşanan düşüşün ardından önemli değerlendirmelerde bulunan Emtia Piyasaları Uzmanı Zafer Ergezen, 'Akaryakıt fiyatları düşmeye devam edecek mi?' sorusunu cevapladı. İşte 22 Eylül 2022 güncel akaryakıt fiyatları...

Enflasyonun dünyanın en büyük ekonomilerinde rekor kırması ve Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın küresel ekonomiye verdiği zararla birlikte merkez bankaları sert faiz artırımlarına gitmeye başladı. Atılan adımlarla birlikte dünya ekonomileri üzerinde 'Resesyon' çanları çalmaya başladı.

Artan enflasyon oranlarına karşılık merkez bankalarının sert faiz artırımlarına gitmesi resesyon endişelerini alevlendirdi. Brent petrol 90 dolara kadar düştü. Aslında uzmanlar petrol fiyatlarındaki bu düşüşün resesyon ihtimallinin güçlenmesinden kaynaklandığını belirtiyor. Peki akaryakıt fiyatları düşecek mi? 22 Eylül Perşembe akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? Motorin fiyatı kaç TL? Benzin fiyatları ne kadar? İşte güncel akaryakıt fiyatları...

HAVA YOLUNDAKİ CANLANMA PETROL FİYATLARINI SINIRLANDIRIYOR

Koronavirüs ile birlikte ulaşım ağlarında sınırlamalar getirilmiş ve satışlar düşmüştü. Pandemi sonrası ise havacılık sektörü tekrardan canlandı. Hava yolundaki canlanma ile petrolde yaşanan düşüş sınırlandı.

k344343-12.jpg

ABD'DEN FLAŞ PETROL HAMLESİ

ABD'nin artan enflasyon karşısında sıkı para politikaları uygulaması ve faiz artırımlarına gitmesi resesyon tehlikesi oluşturdu. Bunlar yaşanırken ABD'de Enerji Bakanlığı'ndan flaş bir petrol hamlesi geldi. Açıklamada, kasımdan itibaren teslim edilmek üzere stratejik petrol rezervinden 10 milyon varile kadar petrol satılacağı ifade edildi.

PETROL FİYATLARI DÜŞTÜ BENZİN VE MOTORİNE İNDİRİM GELDİ!

Yaşanan bu gelişmeler ışığında Brent petrol varil fiyatında dalgalanmalar başladı. Brent petroldeki bu dalgalanmalar benzin ve motorinde sürekli olarak fiyat değişikliğine neden oluyor. Brent petrolün 90 dolara kadar gerilemesi indirim haberini beraberinde getirmişti. Motorinin litresine 1 lira 76 kuruşluk indirim yapılmıştı. Peki petrol fiyatlarında düşüş sürecek mi? Benzin ve motorine yeni indirimler gelecek mi? 22 Eylül Perşembe benzin ve motorin ne kadar, kaç TL?

k443344.jpg

"DÜNYADA CİDDİ ANLAMDA RESESYON TEHLİKESİ VAR"

Emtia Piyasaları Uzmanı Zafer Ergezen köşesinde petrol fiyatlarıyla ilgili şunları yazdı:

"Petrol fiyatları tarafında iyimser değilim. Yani satış baskısının önümüzdeki dönemde süreceğini düşünüyorum. Dünyada ciddi anlamda resesyon endişesi var.

Çin ekonomisi yavaşlıyor, Avrupa yavaşlıyor, ABD yavaşlıyor. Peki neden petrol talebi hala yüksek seyrediyor? Bunun nedeni havacılık sektörü.

Havacılık sektöründeki canlanma petrol talebini beraberinde getiriyor. Havacılık sektörünün kış aylarında yavaşlaması sonrası petrolde satış baskısını artırıp resesyon fiyatlamasının öne çıkmasına neden olabilir.

Ben bu nedenlerle petrolde 90 dolar civarının altında fiyatlamaların oluşacağını düşünüyorum. Burada OPEC arz kısıntısına gitmezse eğer 80-85 dolar bandı gelebilir."

PETROL FİYATLARI DAHA DA DÜŞECEK Mİ?

"Bu seviyeler gayet makul seviyeler. Çünkü resesyon endişeleri ciddi anlamda baskın. Bunun petrolde fiyatlamalara yansıması kaçınılmaz.

Dediğim gibi özellikle havacılık sektörünün iyi gidiyor olması ve OPEC'in petrol fiyatlarını yüksek tutma istediği ile arz kısıntılarına gitmesi satış baskını sınırlandı.

k34434-8.jpg

Ancak ben resesyon endişeriyle bu satış baskısının devam edeceğini ve kolay kolay da brent petrolde 100 dolar psikolojik bandının aşılacağını önümüzdeki dönemde düşünmüyorum."

22 EYLÜL 2022 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Peki, 22 Eylül benzin litre fiyatı ne kadar oldu? Motorin fiyatı kaç TL? 22 Eylül 2022 Perşembe günü motorin ve benzin fiyatları ile konuya ilişkin detaylar haberimizde..

İSTANBUL'DA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

Benzin: 19,23 TL
Motorin: 23 lira 7 kuruş
LPG: 10,62 – 11,07 TL

ANKARA'DA BENZİN VE MOTORİN NE KADAR OLDU?

Benzin: 19,34 TL
Motorin: 23 lira 18 kuruş
LPG: 10,94 TL

İZMİR'DE BENZİN VE MOTORİNİN LİTRE FİYATI KAÇ TL?

Benzin: 19,34 TL
Motorin: 23 lira 2 kuruş
LPG: 10,74 TL

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN