Piyasalar yangın yeri! Adım adım zirveye koşuyor! Doları patlatacaklar: İşte 28 Şubat güncel kur fiyatları…

Piyasalar yangın yeri! Adım adım zirveye koşuyor! Doları patlatacaklar: İşte 28 Şubat güncel kur fiyatları…

Yavaş yavaş seçime yaklaşırken piyasalardaki hareketlenmelerde hız kesmeden devam ediyor. Rekor tazeleyerek başlayan dolar fiyatlarının ardından uzman isimlerden gelen kritik uyarılarda dikkate alınıyor. Uzman isim “ doları patlatacaklar” sözleriyle gündeme bomba gibi düştü. İşte 28 Şubat Dolar, Euro, İngiliz Sterlini, İsviçre Frangı güncel fiyatları…

Merkez Bankası'nın toplam rezervleri erimeye devam ederken seçim sonrasındaki dolar fiyatlarının geleceği seviyede merak ediliyor. Seçimlerin ardından dolarda artış beklenirken ası dolarda talep patlaması yaşanıyor. Merkez Bankası doları baskılamak için rezerv yakmaya devam ederken dolar yükselişi de hız kesmiyor. Dolar güne 31,16 liradan başlarken Euro 33,80 lira, İsviçre Frangı 35,43 lira, İngiliz sterlini ise 39,53 liradan giriş yaptı.

GERÇEK DEĞERİNE GELMEDİ

Selçuk Geçer bir açıklamasında "Altın durdu, Kripto paralar uçuyor, dolar endeksi ise 103 seviyelerinde sakinleşmiş görünüyor. Bir şey çok sabit duruyorsa tedirgin olmak lazım. Çok sert hareketler olabilir. Doları tutuyorlar seçimden sonra patlatırlar aşağı yönlü bir beklentiye girmeyin" sözlerini dile getirdi.

dolar-aa.jpgSeçimden sonra doların 21 TL olacak sözlerini işaret eden Selçuk Geçer, uluslararası piyasalarda bir uzmanın söyleminden yola çıkarak bunun söylendiğini aktardı. Türk lirasının gerçek değerine ulaşmadığını söyleyen Geçer, bu nedenle dolar da geri çekilme yaşanmayacağını aktardı. Geçer, “Çok zor. Doların gerçek değeri bugün 50 liradır. Enflasyon ile birlikte 60, 70 lira seviyelerine gelir. Oradan geri çekilir 45 lirada dengelenmeye çalışır. Şuan doların olması gereken seviye 50 lira ama 31 liralarda tutuyorlar. 31 liralık bir dolar kurunun hala gideceği yer varken inecek demek hayal kurmaktan başka bir şey değildir. Türk Lirası gerçek değerine gelmeden bu ülkeye para gelmeyecek." sözlerini dile getirdi.

28 ŞUBAT GÜNCEL KUR FİYATLARI

28-subat-kur-fiyat.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN